56 milyon liralık proje, altıyla-üstüyle beğenildi

Çankırı şehir merkezinde Kucaklama Taşı alt geçidin tamamlanması ile birlikte Atatürk Bulvarı'ndan Fuar yoluna, Büyük Otel'den Yapraklı yolu güzergâhına aynı anda kesintisiz ulaşım sağlandı.

56 MİLYON TL’lik Kucaklama Taşı Alt Geçit Projesini tamamlayarak bölgeyi yaya ve araç trafiğine açan Çankırı Belediyesi'nin dönel kavşakta yaptığı peyzaj çalışması ve yerleştirdiği sanat yapıları büyük beğeni topladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in talimatı ile Çankırı Yâran kültürünü temsil eden altı farklı yaren heykeli orta refüjü süsledi. Dekoratif aydınlatmaları tamamlanan alan, gece görüntüsüyle de tam puan aldı.

KESİNTİSİZ ULAŞIM BAŞLADI

Alt geçidin tamamlanması ile birlikte Atatürk Bulvarı'ndan Fuar yoluna, Büyük Otel'den Yapraklı yolu güzergâhına aynı anda kesintisiz ulaşım sağlandı. 10 metre genişliğinde 350 metre uzunluğundaki alt geçit, bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltarak rahatlattı.

KUCAKLAMA TAŞI YERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Taşa sarılarak elleri kavuşanların dileklerinin kabul olacağına inanılan Kucaklama Taşı'nın dilden dile yayılan efsanesi kaldığı yerden devam edecek. Kentin en işlek alanında bulunan ve Roma dönemine ait dilek taşını Çankırı'yı fetheden Emir Karatekin Bey'in kucakladığına ve dileğinin kabul olduğuna inanılan Kucaklama Taşı, çalışmaların tamamlanmasının ardından eski yerine yerleştirildi. Bölgeye adını veren taş, bilinen yerinde yeni ziyaretçilerini bekliyor.

cankiri-kucaklama-tasi-resim-04.jpg

kucaklama-tasi-cankiri-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
35 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler