'6 yaşındaki çocuğa istismar' davasındaki takipsizliğe HSK’dan inceleme!

'6 yaşındaki çocuğa istismar' davasındaki takipsizliğe HSK’dan inceleme!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla verdiği izinle, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığına hükmeden savcı hakkında ...

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili 2012'de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği öne sürülen, daha önce kapatılan Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı H.E.Ö hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

Öte yandan, İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi ve anne-babası hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İstekli'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in de "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ, TALEP REDDEDİLDİ

İddialara ilişkin 2020 yılında başlatılan soruşturma kapsamında, savcılık 3 şüpheliyi de tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik, savcılığın bu talebini reddetti. Savcılık, hakimliğin kararına itiraz etti. Ancak bu itiraz da reddedildi.

Öte yandan iddianamenin hazırlanmasının ardından, iddianameyi kabul eden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip zaptında da tutuklamaya yönelik karar yer almadı.

MAYIS AYINDA İLK DURUŞMA GÖRÜLECEK

İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianameyi kabul eden mahkeme, tensip zaptı hazırladı. Tutuksuz sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Fatma Gümüşel, ve Kadir İstekli'nin 22 Mayıs 2023 tarihinde yargılanmasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler