60 Günde 60 bin AKP'li gitti

60 Günde 60 bin AKP'li gitti

AKP ve MHP son iki ayda yaklaşık 60 bin üye kaybetti. Bu dönemde en büyük kaybı yaşayan AKP, 56 bin üyeden olurken, CHP ve İYİ Partinin üye sayıları artış gösterdi.

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP son iki ayda yaklaşık 60 bin üye kaybetti. Bu dönemde en büyük kaybı yaşayan AKP, 56 bin üyeden olurken, CHP ve İYİ Partinin üye sayıları artış gösterdi.

AKP’nin önemli isimlerinden Ali Babacan’ın ardından partinin eski Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cuma günü partisinden istifası Türkiye’de siyaseti hareketlendirdi. İki ismin de yıl sonuna kadar yeni parti kurmaları bekleniyor. AKP ve MHP’nin son iki ayda üye kaybederken muhalefetteki CHP ve İYİ Parti’nin ise üye sayısında artış dikkat çekiyor.

Euronews’in haberine göre; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göre en fazla üyeye sahip parti açık ara iktidardaki AKP. 1 Temmuz 2019’da AKP’nin üye sayısı 9 milyon 991 bin iken bu sayı 6 Eylül itibariyle 9 milyon 874 bine düştü. İki ayda AKP’deki üye kaybı toplamı 56 bin 260 oldu. Oran olarak ise yüzde 0,57. MHP’nin üye sayısı ise aynı dönemde bin 941 azalarak 467 bine geriledi.

CHP’YE 13 BİN YENİ ÜYE
Bu dönemde CHP ise 13 bin yeni üye kazanarak üye sayısını 4 milyon 675 bine çıkardı. CHP’deki artı yüzde 1,08’e tekabül ediyor. İYİ Parti ise 9 bin yeni üye kazanırken 182 bin üyeye yükseldi. İYİ Parti’deki üye artış oranı ise yüzde 5,22.

Mecliste grubu bulunan partiler içinde en az üyeye sahip parti 38 bin ile HDP. HDP son iki ayda 30 üye kaybetti.

HENÜZ DAVUTOĞLU ETKİSİ KAYITLARA YANSIMADI
Öte yandan, son veriler 6 Eylül 2019 tarihini yansıtıyor. Ahmet Davutoğlu’nun istifasını duyurmasının ardından sosyal medyada AK Parti’den istifa ettiğini yazan çok sayıda kişi oldu. Bu sayının önümüzdeki günlerde düşmeye devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler