ABD’de alışveriş merkezine silahlı saldırı! 19 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

ABD’de alışveriş merkezine silahlı saldırı! 19 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

ABD'nin Texas eyaletinin Meksika sınırındaki El Paso kentinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda ABD medyasına göre 19 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

CNN televizyonuna konuşan El Paso Belediye Başkanı Dee Margo olayın ardından üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Margo, “birden fazla” kişinin öldüğünü de doğruladı. CNN ayrıca 22 kişinin de yaralandığını bildiriyor.

Cialo Vista AVM'sinde öğleden sonra yaşanan olaya polis hızla müdahale etti. Polis olay yerine kimseyi yaklaştırmıyor.

ABD’nin Texas eyaletinin en büyük kentlerinden olan El Paso´da Cielo Vista isimli alışveriş merkezinde silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin 21 yaşındaki Patrick Crusius olduğu belirtildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Patrick Crusius´un gözaltına alındığı an ise bir amatör kamera tarafından kaydedildi.

Trump'tan Teksas saldırısı açıklaması: “Haberler kötü, çok ölü var”

Teksas'ın El Paso kentinde bir AVM'de yaşanan saldırı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “El Paso, Teksas’ta korkunç saldırı. Haberler çok kötü, çok ölü var. Eyalet ve yerel makamlar çalışma yapıyor. Federal Hükümetin tam desteğinin olduğunu valiye söyledim” dedi.

Olayla ilgili Las Vegas'taki bir toplantıdan açıklama yapan Demokrat Partili başkan adaylarından ve Beto O'Rourke, saldırganın saldırı tipi silaha sahip olduğunu ve argo ifade kullanarak “Bu … savaş meydanında tutun ve toplumumuzun içine getirmeyin” diye bağırdığı yolunda haberler duyduğunu söyledi. El Paso Emniyeti sözcüsü Çavuş Robert Gomez, saldırganın “tüfek kullandığını” doğrulamakla birlikte, ayrıntı vermeyi reddetti.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan bilgilere göre, ABD'de silahlı şiddet olaylarında her yıl 40 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken O'Rourke, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti.

abd-saldiri-resim-0888000.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler