ABD'de kar fırtınası alarmı

ABD'de kar fırtınası alarmı

ABD'nin 4 eyaletinde kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edildi.

Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesinin, ülkenin kuzeydoğusunda ''tarihin en büyük kar fırtınası'' beklendiğine ilişkin duyurusu eyalet bazında alarma geçilmesine neden oldu.

Doğu yakası eyaletlerinden New York, New Jersey, Rhode Island ve Massachusetts'te beklenen kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edildiği bildirildi.

Rhode Island Valisi Gina Raimondo, düzenlediği basın toplantısında, sürücülerden ''en azından'' saat 20.00'den Salı sabahına kadar seyahat etmemelerini istedi. Fırtına nedeniyle eyalette acil durum ilan edildiğini duyuran Massachusetts Valisi Charlie Bake de 500 Ulusal Muhafız Birliği askerinin fırtınaya müdahale için hazır olduğunu belirtti.

Connecticut'ta Vali Dannell Malloy ''tehlikeli fırtına'' nedeniyle saat 21.00'den itibaren seyahat yasağı konulduğunu, New Jersey Valisi Chris Christie de acil durum ilan edildiğini, tüm resmi dairelerin kapatıldığı bildirdi.

YAKLAŞIK 6 BİN 100 UÇUŞ İPTAL
Kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen kar fırtınası yüzünden 6 bin 100 uçak seferi iptal oldu.

Başta Massachusetts, New York ve Connecticut eyaletlerinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi bulabileceği belirtildi. Boston kentindeki Logan Havalimanı’nın, yerel saatle 19:30’dan itibaren gelen ve giden uçak seferine kapatılacağı duyuruldu.

Bölgede yaşayanlar Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkili olması beklenen kar fırtınasının tipiye dönüşmesi, yolların kısa sürede kapanmasına neden olacbileceği konusunda uyarıldı. Fırtınanın, kara ve havayolu ulaşımını olumsuz etkileyeceği, elektirik kesintilerine yol açabileceği belirtilerek vatandaşların hazırlıklı olması istendi.

New York Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletinde, Pazartesi akşamı 23:00’dan sonra, görevli ilk yardım araçları dışındaki araçların ana otoyollara çıkmasının yasaklanmasının planlandığını, bazı tren hatlarının da kapatılabileceğini belirtti.

BM'DEKİ PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ
Meteoroloji yetkililerinin açıklamasında New York'ta kar kalınlığının 45 ila 60 santimetre arasında olacağı, Long Island ve Connecticut'ın bazı yerlerindeki 90 santimetreyi bulacağı aktarıldı.

Boston Belediye Başkanı Martin Walsh, düzenlediği basın toplantısında şehirde Salı ve Çarşamba günleri okulların tatil edildiğini duyururken, halka evlerinde kalmaları uyarısında bulundu.

Öte yandan merkezi New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler'deki tüm programın fırtına nedeniyle iptal edildiği, CIA Başkanı John Brennan'ın Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) yapacağı ve New York'taki yabancı gazetecilerin canlı bağlanacağı basın toplantısının ertelendiği bildirildi.

Kar fırtınası ayrıca Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) bu akşam New York'ta oynanacak Brooklyn Nets-New York Knicks maçının da iptal edilmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler