ABD'de Polisi ezen diplomatın oğlu yakalandı!

ABD'de Polisi ezen diplomatın oğlu yakalandı!

Türkiye geçen aylarda İstanbul'da bir motokuryeyi ezerek öldüren Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a verilen cezayı konuşurken, benzer bir olay ABD'de yaşandı...

TÜRKİYE geçen aylarda yaşanan bir kaza ve daha sonrasında yaşanan yargı süreci ile ilgili yoğun bir tartışma içine girerken benzer bir olayın yaşandığı ABD'de alınan kararlar gündem oldu...

30 Kasım'da İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobil arkadan çarpmıştı.

Genç kuryenin ölümü ve Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen ceza Türkiye'de gündem olmuştu...

Kazadan sonra kaldırıldığı hastanede Göçer yaşamını yitirirken Mahmud ülkeden kaçmış ve daha sonra mahkeme tarafından kusurlu bulunduğu davada mahkeme sanığa "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıl hapis cezası verirken takdiri indirim uyguladı, cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü. Bu cezayı 27 bin 300 lira adli para cezasına da çeviren mahkeme, sanığın ehliyetine 6 ay el konulmasını karar vermişti.

Türkiye günlerce bu olayla çalkanırken önceki gün benzer bir olay ABD'de meydana geldi...

İsrail'in Miami Başkonsolosu'nun 19 yaşındaki oğlu Avraham Gil, ehliyetsiz olarak araç kullandığı ve polise karşı koyduğu için gözaltına alındı... Olay önceki gün Florida'daki Sunny Isles Plajı'nda yaşandı.

POLİSİ EZDİ, DOKUNULMAZLIĞA SIĞINMAK İSTEDİ

Ehliyeti olmamasına rağmen motosikletine binen ve kontrol sırasında polisin dur ihtarına uymayarak polise kasten çarpan Gil yakalandı. İncelemelerde Gil'in ehliyetinin olmadığı ve motosikletinin de plakası bulunmayan Gil hakkında soruşturma başlatıldı.

Polise şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Gil'in dokunulmazlığının da uygulanmayacağı belirtildi. Polisten özür dileyen Gil'in 26 Şubat'ta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Gil'in avukatı müvekkilinin dokunulmazlığı olduğunu açıkladı. Fakat ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre konsolosluk dokunulmazlığı konsolosluk temsilcilerine sadece sınırlı bir dokunulmazlık sağlar ve onları sadece görevleriyle ilgili cezai kovuşturmadan korur.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, NBC Miami'ye bir açıklama yaparken, "Bakanlık bu olaydan haberdardır. İsrailli bir konsolosluk görevlisinin bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak söz konusu şahsın hukuki veya cezai dokunulmazlık hakkına sahip olmadığını teyit edebiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler