ABD’nin yeni başkanı Biden oldu

ABD’nin yeni başkanı Biden oldu

Dünyanın gözünü çevirdiği ABD seçimlerinde sonuçlar belli oldu. CNN ve NBC Demokrat aday Joe Biden’ın seçimleri kazandığını duyurdu.

ABD'de merakla beklenen seçimlerde 270 Seçiciler Kurulu delegesine ulaşan isim Demokratlar'ın adayı Joe Biden oldu. CNN ve NBC başta olmak üzere birçok uluslararası medya kuruluşu Biden'ın 270 oyu geçtiğini duyurdu.

Donald Trump böylelikle 1992'de George HR. Bush'tan sonra ikinci dönem başkanlık yarışını kaybeden ilk Cumhuriyetçi aday oldu. Kamala Harris böylelikle ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı oldu.

Pennyslvania'yı kazandığı kesinleşen Biden, 284 Seçiciler Kurulu delegesi göndermeye hak kazandı.

77 Yaşındaki Biden, böylelikle ABD tarihindeki en yaşlı başkan olacak.

Trump'tan bizzat bir açıklama gelmezken seçim kampanyasını yürüten yetkililer yasal hamlelerin geleceğini duyurarak başvuruların ve itirazların süreceğini duyurdu.

ABD basını, Trump'ın seçim kampanyasını yürütenler arasında bazı kişilerin herhangi bir hamlenin sonucu değiştirmeye yetmeyeceğini düşündüğünü yazdı.

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA
ABD’nin yeni başkanı Biden, yaptığı ilk açıklamada, “Seçim süreci biterken, öfkeyi ve sert sözleri geride bırakmak ve bir ulus olarak bir araya gelmenin zamanı. ABD'nin birleşmesi gerek ve yaralarını sarması. Biz Amerika Birleşik Devletleri'yiz. Ve birlik olursak başaramayacağımız şey yok” dedi.

Biden, “Amerikan halkının bana ve başkan yardımcısı Kamala Harris'e duyduğu güven beni onurlandırdı. Belirsizliğin yaşandığı günlerde rekor sayıda ABD'li oy kullandı. Tekrar demokrasinin Amerika'nın kalbinde attığını gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.

abd-biden-yeni-baskan-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler