Abdullah Zeydan için tahliye kararı

Abdullah Zeydan için tahliye kararı

Yargı reform paketi ile gelen tahliyelere HDP Milletvekili Abdullah Zeydan da eklendi. Tahliye kararını avukat Mahsuni Karaman duyurdu. Zeydan, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile aynı hücrede kalıyordu.

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da avukatlığını üstlenen Mahsuni Karaman, Twitter hesabından paylaştığı mesaj ile Abdullah Zeydan’ın tahliye kararını duyurdu.

Yargı reform paketi çerçevesinde yapılan itiraz ile Zeydan hakkında mahkeme tahliye kararı verdi. Karaman, “4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 26. dönem HDP milletvekili Abdullah ZEYDAN ile ilgili; Hakkındaki hükmün, yasal değişiklik nedeniyle temyizi üzerine infazın durdurulması ve TAHLİYE kararı verildi” mesajını paylaştı.

SON DAKİKA!
SAVCI TAHLİYEYE İTİRAZ ETTİ! YENİDEN TUTUKLAMA

Abdullah Zeydan'ın avukatı Murat Arksak, saat 22:00 dolaylarında Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Müvekkilim Abdullah Zeydan iki saat önce tahliye oldu, yarım saat öncede savcı itiraz etmiş on dakika öncede Mahkeme, savcının itirazını kabul ederek Hükmen tutuklama devam demiş. Türkiye de hukukun içinde bulunduğu vahamet işte budur." diyerek son gelişmeyi aktardı.

İşte o mesaj:

tahliye-olmadi-zeydan-resim-01122.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler