Acı haberi bakanlık duyurdu: İki şehit

Acı haberi bakanlık duyurdu: İki şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzay Irak'taki Pençe-Kaplan bölgesinde meydana gelen araç kazasında iki askerin şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Irak kuzeyi Pençe-Kaplan bölgesinde, 18 Kasım 2020 tarihinde, meydana gelen araç kazasında, bir kahraman silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz."

ACI HABER AİLELERE ULAŞTI
Şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç'ın (27) Şanlıurfa'daki ailesine acı haber ulaştırıldı. Akşam saatlerinde Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki şehidin baba evine giden askeri yetkililer baba Mahmut ile anne Fehime Kılıç'a şehit haberini verdi. Aile, aldıkları haberle gözyaşlarına boğulurken eve ve caddeye dev Türk bayrağı asıldı.

mehmet-sinan-kilic-sanliurfa-sehit-resim-012.jpg

Şehidin kardeşi Abdurrahim Kılıç, en son abisinin birkaç ay önce izne geldiğinde gördüğünü, haberi aldığında çok üzüldüğünü belirtti. Bekar olan ve 3 kız 2 erkek kardeşi olduğu öğrenilen şehidin yaklaşık 7 ay önce göreve başladığı ve ilk görev yeri olan Şırnak'ın Uludere ilçesindeki 48’inci Hudut Tugay Komutanlığına atandığı öğrenildi.

Şehidin cenazesinin yarın ikindi namazının ardından Osmanbey’de bulunan Yeni Asri Mezarlıktaki Şehitlik’te defnedileceği açıklandı.

EDİRNELİ ŞEHİDİN EŞİ ŞEHADET HABERİNİ İZMİR'DE ALDI
Kazada şehit düşen, Yarbay Rasim Sayın’ın (43), eşi Sevda Sayın ise şehadet haberini Kemalpaşa ilçesinde aldı. Sekiz Eylül Mahallesi’nde ikamet eden öğretmen Sevda Sayın’a şehadet haberi Kemalpaşa Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Pehlivan ve askeri heyet tarafından verildi.

yarbay-rasim-sayin-sehid-edirne-resim-012.jpg

Şehit eşinin oturduğu evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Şehit Sayın'ın bir çocuğu olduğu öğrenilirken, acı haberi alan şehit eşi Sevda Sayın, sabah 4 uçağı ile birlikte şehidin memleketi Edirne'ye gideceği bildirildi.

Edirne Havsa nüfusuna kayıtlı şehit Yarbay Rasim Sayın'ın cenazesi yarın Havsa'ya bağlı Yolageldi köyünde defnedilecek.

Diyarbakır’da 1 asker şehit
Öte yandan Diyarbakır’da görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Cumhur Tokuş, silahının ateş alması sonucu kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kentte görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Cumhur Tokuş’un, şahsi silahının ateş alması sonucu ağır yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu duyurdu.

cumhur-tokus-sehid-diyarbakir-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler