Acubunar: Ayşe nine torununu artık sevemiyor

Acubunar: Ayşe nine torununu artık sevemiyor

MHP İl Başkanı Acubunar düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın Çankırı mitingini değerlendirdi.

“Ayşe Nine, çocuğunu, torununu artık sevemiyor. Şimdi onlar uzaklarda, ekmek parası derdinde, üç kuruş nafaka için gurbet ellerde. Ayşe nine, mezarlığa ölülerle konuşmaya gidiyor. Çünkü dirisi, tarlasını ekecek genci kalmadı.”

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Ali Acubunar, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankırı mitinginde sarf ettiği sözleri vatandaşın esefle dinlediğini aktardı.

MHP İl Başkanlığında konu ile ilgili olarak yapılan basın toplantısında İl Başkanı Acubunar, Çankırı evladının vatansever ve milliyetçi olduğunu aktararak, “Çankırı’nın yiğit evladı, önce vatanım ve devletim sonra ben’im diyerek ortaya çıkagelmiştir. Hiçbir zaman ırkçılık ve etnik ayrımcılık yapmamıştır” dedi.

Acubunar Başbakan’ın kafatasçı sözlerine de açıklık getirerek, “Bozkır’ın bu yiğit çocuğuna ağzınızı doldura doldura 'kafatasçı, ırkçı bunlar ırkçı' yaftasını hangi vicdan anlayışı ile yapıştırabildiniz?  Kulaklarımız ve yüreklerimiz, bu sözler karşısında hayret ve haşyet duygularıyla sarsıldı.

Hani “kafatasçı, ırkçı” diye yaftaladığınız o insanlar, sizin “ülkücü kardeşleriniz” idi? Teşkilatınızın içerisinde bir zamanlar bağrımıza bastığımız o insanlar da mı “kafatasçı” ve “ırkçı” idiler? Biz böyle düşünmeyiz Sayın Başbakan! Bize oy veren ve vermeyen her insanımızı severiz ve muhabbetle kucaklarız. Ayrıştırmayız, bölmeyiz hiç birini. Çünkü bizim için hepsi kutsal bir emanettir” dedi

Seçim döneminde kardeşçe bir çalışma sürdürdüklerini de aktaran Acıbunar, “Siz bilmezsiniz, yıllarca ayrıştırmaya çalıştığınız bu insanlar birbirlerinden kız alıp kız vermişler, birlikte sevinmişler, birlikte ağlamışlardır. Seçim dönemi boyunca sürdürdüğümüz kardeşçe gayretlerin üzerine kara bir bulut gibi çöktü bu sözleriniz. Sizin gücünüz ve çabalarınız, ayrıştırmaya yetmez bizleri bu yiğit topraklarda.

Ne kadar çok gömleğiniz varmış? Çokluğundan olsa gerek, hangisini giyeceğinizi şaşırıyorsunuz?

Sizi dinleyenler, 'başka bir memlekette mi yaşıyoruz?' diyerek şaşırmış olsalar gerek. Kurusıkı rakamlarla kimleri aldatmaya çalıştığınızın farkında mısınız? Çankırı için yeni olarak ne vaad edebildiniz?” dedi

Çankırı’nın 9 yıllık AKP iktidarı döneminde büyük göç verdiğini de belirten Acıbunar, “2002 yılından bu yana her üç kişiden birisi bu memleketi terk etmek zorunda kaldı? Ayşe Nine, çocuğunu, torununu artık sevemiyor.Şimdi onlar uzaklarda, ekmek parası derdinde,üç kuruş nafaka için gurbet ellerde. Ayşe nine, mezarlığa ölülerle konuşmaya gidiyor. Çünkü dirisi, tarlasını ekecek genci kalmadı. Nerede hani hayvancılık için verdiğiniz 39 trilyon TL. 10 yılda bu memlekette her üç hayvanın birisi banka borçlarına gitti. Rakamlar ise, işte sizin rakamlarınız ile konuşuyoruz.

Ortaya koyduğunuz rakamlarınızın kimin cebine gittiğini bilemiyoruz. Ama biz bunu ta içimizde yaşamaktayız. Gözümüzün önünde kepenkler bir bir kapanmakta, banka kapılarında insanlarımız günlerini geçirmekte.

Adliyeleri kapattınız, bölge müdürlüklerini kapattınız. Parası verilmiş ve %90’ı bitirilmiş bir halde teslim aldığınız hastaneyi 9 yılda ancak bitirebildiniz. Yandaşlar ürettiniz. Sizin üretim anlayışınız bu mu?”

Acıbunar, konuşmasının son bölümünde Ilgaz’da yaşanan terör olayına değinde ve “Düşman ayağı basmamış bu yiğit Anadolu şehrine, terörist ayağı dokunduğunu gördü ne yazık ki insanlarımız… Teröristin ayağına mahkemeler kurulduğunu gördük. “Pişman değiliz” diye bağıran ağızlara duymazlıktan gelerek “yok siz pişmansınız” diyerek salıverdiğinizi de gördük. Oysa bizleri 'şehit sömürücülüğü' yapmakla suçladınız. Şehidimize içimiz kan ağlarken, söz ve hareketlerinizle acılarımızı katmerleştirdiniz.

Biz bunları yaşıyoruz, siz başka bir dünyadan bahsediyoruz. Uyanın Sayın Başbakan. Çünkü bu insanlar artık uyanmıştır. Aldatıldığının farkına varmıştır. Sandıkta size öyle bir cevabı var ki; tek yürek, tek yumruk olmuş ve biz biliyoruz ki;bunun kabuslarını görmektesiniz. Korkunun ecele faydası yok, beklenen gün artık gelmiştir” dedi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler