Adalet Bakanı açıkladı... Korona cezaevlerine ulaştı!

Adalet Bakanı açıkladı... Korona cezaevlerine ulaştı!

Adalet Bakanı Gül, 3 mahkumun yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tüm dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Gül, 3 mahkumun yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

5 Açık ceza infaz kurumundaki 17 hükümlüye Covid-19 tanısı konduğunu açıklayan Gül, şunları kaydetti:

"Hastanelerde tedavileri devam eden 14 hükümlüden 13'ünün sağlık durumu iyi, kronik rahatsızlığı bulunan 1 hükümlü yoğun bakımda. 3 Hükümlü tedavi sırasında hayatını kaybetti. 14 Hakim ve savcı, 32 adliye, 79 cezaevi ve 34 Adli Tıp Kurumu personelinin koronavirüs testleri pozitif çıkmıştır."

Bakan Gül'ün açıklamaları şöyle:

"Adalet teşkilatımızın tedbirlere azami uyduğunu memnuniyetle ilan edebiliriz. Vatandaşımızın rutin işler için adliyelere gitme işlemlerini ortadan kaldırmış olduk. Hayat normale döndüğünde işlemler devam edecek. Adliyelerdeki insan sirkülasyonu yüzde 95, noterliklerde yüzde 80 azalmıştır.

PERSONEL İZOLE EDİLİYOR
14 Hakim ve savcı, 32 adliye, 79 cezaevi ve 34 Adli Tıp Kurumu personelinin korona virüs testleri pozitif çıkmıştır. Bilim Kurulu'nun önerileri ile vardiya sonrası personelimiz izole ediliyor. Riskin tamamen ortadan kaldırılması için önemlidir. İzin ve görüş haklarını kullanamayanlara tedbirler kalktığında ek haklar verilecektir. İş yurtlarımızda 1 ayda 2 milyon 200 bin maske üretildi. Sağlık çalışanlarına ulaştırıldı. Dezenfektan ve kolonya da üretiyoruz.

CEZAEVLERİNDEKİ DURUM
5 Açık cezaevinde 17 hükümlüye Covid-19 teşhisi konuldu. Cezaevlerindeki vakalar kontrol edilebilir seviyede. Bir kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. Adli teşkilatlarımızda da pozitif vakalar var. Sosyal medyadaki manipülatif paylaşımlarla ilgili işlemler başlatıldı. Stokçuluk gibi suçlardan 145 kişiye soruşturma açıldı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler