Adalet Bakanı Bozdağ MHP'li muhaliflere sert çıktı

Adalet Bakanı Bozdağ MHP'li muhaliflere sert çıktı

Bakan Bozdağ, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 'Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiaları, büyük bir iftiradır' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Büyük Kongresi'ne müdahale edildiği ile ilgili iddialar için "Büyük bir iftira" ifadesini kullandı.

Bekir Bozdağ, Twitter üzerinden yaptığı açıklama;

1) MHP Büyük Kongresiyle ilgili hukuki süreçlere; Ak Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın müdahale ettiği iddiaları, büyük bir iftiradır.

2) Parti içi rekabette, delege ve kamuoyunda daha güçlü olmak için Ak Parti, Adalet Bakanlığı ve şahsımın isminin kullanılması, ahlaksızlıktır.

3) MHP'deki kongre tartışmaları, MHP'nin iç işidir; bizi ilgilendirmez. Bizi bu sürece müdahilmiş gibi göstermek, iftirayı hakikate çevirmez.

4) Siyasetin mahkemeye düşmesi, siyasi mücadelenin mahkeme kararıyla yapılması / yargının siyaseti dizaynı, demokratik hukuk devletine aykırıdır.

5) Bu yöndeki düşüncem, kongreye veya yargıya müdahale değil, aksine demokrasiye ve demokratik siyasete inancımın, siyasi anlayışımın gereğidir.

6) Mahkemeler görevlerinde bağımsızdır. Hakimler kararlarını, anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatleriyle verirler.

7) Hiç kimse, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere / hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.

8) Adalet Bakanlığı ve şahsımın, bir mahkemeye / hakime, emir / talimat vermesi, genelge göndermesi, tavsiye ve telkinde bulunması sözkonusu değildir.

9) Bakanlığımızın icra dairesinin talebi üzerine gönderdiği yazı, yasal vazifesi gereğidir.

10) Adalet Bakanlığı, 2992 Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında  ...

11) ...Kanun 2. Maddesinin (h) bendi, 10. Maddesinin (d) bendi ve 18. Maddesinin (c) bendine istinaden görevi gereği görüş bildirmiştir.

12) İcra Dairesine gönderilen yazıyı, mahkemeye göndermiş gibi gösterip, bunu yargıya müdahale olarak takdim, gerçeği çarpıtan algı operasyonudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler