Adalet Bakanı'nı ABD'de dinleyene 350 dolar

Adalet Bakanı'nı ABD'de dinleyene 350 dolar

Orta Doğu Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Merkezi Direktörü, George Washington Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olan Gönül Tol, Gül’ün yapacağı konuşmayı dinleyenlere 350 dolar verileceğini belirten bir mail aldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ABD’de yeni yargı reformunu anlatacağı konuşmaya ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Turkish Heritage Organization (THO) tarafından düzenlenecek olan etkinliğe, özellikle akademisyenlerin katılımını artırmak için para teklif edildiği belirtildi.

KONUŞMAYI DİNLEYENLERE 350 DOLAR
Orta Doğu Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Merkezi Direktörü, George Washington Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olan Gönül Tol, Gül’ün yapacağı konuşmayı dinleyenlere 350 dolar verileceğini belirten bir mail aldığını açıkladı.

“TÜRKİYE EKONOMİK KRİZDE Mİ DEDİNİZ”

Gönül Tol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

“Adalet Bakanı Gül, Washington’da Yargı Reformu Stratejisi’ni anlatacakmış. Toplantıyı düzenleyen Turkish Heritage Organization konuşmayı dinlemek üzere toplantıya katılacaklara 350 dolar teklif ediyor. Daveti alan Amerikalı meslektaşlarımın yorumu: Türkiye ekonomik krizde mi dediniz?

Ben dahil kurumumdaki ve Washington’da bulunan diğer düşünce kuruluşlarındaki bazı analistlere, Türk hükümeti için lobicilik yapan birinden davet e-maili geldi. E-mailde toplantıya dinleyici olarak katılmamız halinde 350 dolar ödeneceği yazıyordu.”

adalet-bakani-dinleyene-350-dolar-tweet-resim-06.jpg

ORGANİZASYON ŞİRKETİ İDDİAYI YALANLADI
Bakan Abdülhamit Gül ile ilgili iddia, organizasyonu düzenleyen kurum tarafından yalanlandı. 

Turkish Heritage Organization (THO) tarafından konuya dair yapılan açıklama şöyle: 

"Türk-Amerikan ilişkileri üzerine çalışan ve birbirinden değerli isimlere panel ve etkinlik düzenleyen Washington DC Merkezli Düşünce Kuruluşumuz Turkish Heritage Organization asılsız ve gerçek dışı haberlere mağruz kalmaktadır. Özellikle Amerikada faaliyet gösteren anti-Türk grupları zaman zaman bu tarz haberleri servis ederek kurumumuzu zan altında bırakmaktadır. 

Gönül Tol'un THO hakkında attığı tweet gerçeği yansıtmamakla birlikte kendi içinde de tutarsız bir ifade içermektedir. THO olarak hiçbir kişi ve  kuruma böyle bir teklifte bulunmadığı gibi Gönül Tol uzun yıllardır THO programlarına davet edilmemiş ve bu tarz bir davet gündeme bile gelmemiştir 
Calışmadığımız ve resmi bir sözleşmemiz bile olmayan ABD'li bir PR firması, bilgimiz olmadan davetiyemizi kendisine atmıştır. Bu davetiye THO'nun bilgisi dışındadır. Gönül Tol ikinci tweetinde bu davetin bir lobici tarafından yollandığını da belirtmiştir. Ayrıca, bu PR firması da kendisine resmi email atarak THO'nun bunla bir ilgisinin olmadığını da dile getirmiştir: 

mesaj-abd-resim-06.jpg

Amerikan kamuoyunda sağlam ve saygın bir yer edinen THO'nun bu tarz bir metroda asla ihtiyacı yoktur. Etkinliklerimize her türlü görüş ve kesimden dinleyici ve konuşmacı gelmekte ve farklı görüşler tartışılmaktadır.  Tek amacımız, Türkiyenin milli konularının Amerikan kamuoyunca doğru anlaşılmasıdır. Türkiyenin milli konuları ve Türk-ABD ilişkileri üzerine çalışan ve FETO dahil birçok anti-Türk grubu ile mücadele eden Turkish Heritage Organization, bu tarz  karalama haberlerine sessiz kalmayacak ve yasal merciilere başvuracaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler