Adana Valiliği önünde patlama: 2 ölü

Adana Valiliği önünde patlama: 2 ölü

Adana Valiliğine bu sabah teröristler bomba yükü araçla saldırı düzenledi. Adana Valisi'nin yaptığı açıklamaya göre olayda 2 kişi hayatını kaybetti 33 kişi de yaralandı.

Milli Eğitim ve Maliye binalarıyla yan yana olan Adana Valiliği’nin otoparkındaki bomba yüklü araçla yapılan saldırı bu sabah 08.05'de gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre, teröristler; Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin açık otoparkına önceden getirdikleri bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi.

TÜRBANLI KADIN TERÖRİST
Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 33 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu belirlendi. Bombalı aracı başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

Kentin büyük bölümünden hatta 20 kilometre uzaklıktaki mahallelerden bile duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden, oradan geçen ve bina içinde bulunan kamu çalışanlarından yaralananlar oldu. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

ARACIN ARAMA KAYDI YOK
Adana Valisi Mahmut Demirtaş,olaydan sonra yaptığı ili açıklamada  “Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” dedi. Vali Demirtaş yaptığı açıklamada, patlamanın 33 (Mersin) plakalı bir araçta meydana geldiğini, aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını bildirdi.

BİRİ EVLİ DİĞERİ NİŞANLIYDI
Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Hayatını kaybeden ikinci kişinin Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi’nde görevlendirilen, 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi.

BAKAN ALBAYRAK: VALİ DAKİKALAR İLE KURTULDU
Olaydan sonra bakanlığıyla ilgili programı nedeniyle Adana'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak patlamanın gerçekleştiği noktada açıklama yaptı.Albayrak, Vali Mahmut Demirtaş  ve Emniyet Müdürü Osman Ak ile yaptığı açıklamada “Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, tam buraya gelmiş programı nedeniyle çıkarken bu olay gerçekleşmiştir.Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak.Bunu yapan maşalara değil bunların arkasındaki, kesimlere sesleneceğim. Dünyayı ve bölgeyi birileri bir yere sürüklemek istiyorsa bu millet bu maşaları da terör eylemini yapanları da bu yüzyılda başka bir yere gömecek.  Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir öğretmiş bir millettir. Programları iptal etmeyeceğiz. İnadına geliyoruz inadına geleceğiz. Bu adamlara prim vermeyeceğiz. Allah'tan başka hiçbir şeyden korkumuz yok. Bu millet 79 milyonuyla özgürlüğüne  demokrasisine, ülkesine sahip çıktı. Bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde  çıkmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kuklalara değil  kuklacılara sesleniyorum. Bu milleti artık geleneksel metodlarla korkutacağınızı,  yıldıracağınızı, yolundan alıkoyacağınızı düşünüyorsanız çok yanıldınız. Bu  olayların hepsi 79 milyonu daha da güçlendiriyor, kenetlendiriyor ve motive  ediyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler