Adıyaman’da yıkılan otelin enkazında ölen rehber sayısı 27 oldu

Adıyaman’da yıkılan otelin enkazında ölen rehber sayısı 27 oldu

Adıyaman'da otel enkazındaki 43 kişilik rehber ekibinden Aykut Bulut, Johanna Carolina Kap, Önder Cırık, Hazal Baytekin, İdris Talha Kartav, Tamer Özdoğru, Çağkan Yılmaz, S. Veysel Yaşar ve Ukba Alhomsi isimli 9 rehberin daha cansız bedenlerine ulaşıldı.

TURİST Rehberleri Birliği’nin (TUREB), uygulama eğitimi için bulundukları Adıyaman’da yıkılan Isias Hotel’in enkazındaki 43 kişilik rehber grubundan üzücü haberler geldi. Dün öğle saatlerinde yaşamını yitiren rehber sayısı 18 iken, bugünkü çalışmalarda 27’ye yükseldi.

Güneydoğu eğitiminde büyük depreme yakalanan 43 kişilik rehber ekibinin de bulunduğu Adıyaman’daki Isias Hotel’in enkazında, Kıbrıs Adası Türk Azınlığı Kurumu (KATAK) arama kurtarma ekibi çalışmalarıyla, son verilere göre 43 rehberden, 12’si canlı kurtarılırken, 27’si ise enkazda veya çıkarıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetti.

ÖLEN REHBERLERİN İSİMLERİ

Yaşamını yitiren rehberlerin isimleri şöyle:

Mehmet Kalaycı, Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar ve Ali İsrafiloğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra, Ali Osman Aydın ise Ankara’ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

Enkazdaki rehberler Hasan Öz, Etem Yedek, Lenur Seyfettinoğlu ve Ömer Kale’yi arama çalışmaları sürüyor.

5’İ HASTANEDE, 7’Sİ EVLERİNDE


Enkazdan yaralı olarak kurtarılan ve çeşitli hastanelerde tedavileri süren depremzede rehberler Berna Tanış, Ömer Faruk Alioğlu, Anıl Zeybek, Berfin Yıldız ve Hüseyin Sarı olarak belirtildi. Enkaz altından kurtarılıp evine giden rehberler Erhan Taşkın, Mücahit Doğan, Leyla Dizdar, Abdülsamet Sarıtaş, Cafer Anıl Gök, Seçkin Bakırcı ve Osman Altay’ın durumlarının iyi ve aileleriyle birlikte oldukları açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler