Afganistan'ın Kandahar şehrinde patlama: 62 can kaybı, 68 yaralı

Afganistan'ın Kandahar şehrinde patlama: 62 can kaybı, 68 yaralı

Afganistan'ın Kandahar şehrinde bir Şii camide Cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada 62 kişi öldü, 68 kişi yaralandı.

Taliban’ın yönetimi devralmasıyla birlikte kaosun ve belirsizliğin hakim olduğu Afganistan’da bugün bir patlama meydana geldi.

Ülkenin güneyindeki Kandahar’da cuma namazı sırasında meydana gelen patlama büyük panik yarattı. Reuters haber ajansına konuşan Taliban hükümetinin İçişleri Bakanlığı, ölü ve yaralı sayısının çok olmasından endişe ettiklerini açıkladı.

IŞİD’in ülkenin kuzeyindeki Kunduz’daki bir camiye saldırı düzenlemesinin ardından yaşanan patlama ile ilgili verilerin toplandığı açıklandı.

Yetkililer ilk belirlemelere göre en az 7 kişinin öldüğünü ve 13 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yetkililer ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladı.

“CAMİNİN ALTINDA CANSIZ BEDENLER VAR”

Fakat bu açıklamadan kısa bir süre sonra yaşanan patlamada en az 62 insanın yaşamını yitirdiği ve 68 insanın ise yaralandığı duyuruldu.

Bölgenin sağlık direktörü Hafız Abdül Abbas ise Washington Post’a açıklamalarda bulundu. Abbas, “Caminin yıkıntıları altında cansız bedenler var. Ölü sayısının artması olası” dedi. Taliban’ın olay yerine özel ekiplerini gönderdiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler