Afrin'den ateşlenen roket Hatay'a düştü... 17 yaşındaki Fatma uykusunda öldü

Afrin'den ateşlenen roket Hatay'a düştü... 17 yaşındaki Fatma uykusunda öldü

YPG-PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin bölgesinden atılan roketlerden biri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki iki katlı bir eve düştü. Saldırıda 17 yaşındaki Fatma Avlar uykusunda yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

YPG-PYD kontrolündeki Afrin bölgesinden ateşlenen 2 roket, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düştü. Dün de Reyhanlı ve Kilis'e çok sayıda roketli saldırı düzenlenmişti. Saldırılarda can kaybı yaşanmamıştı.

ROKET'İN DÜŞTÜĞÜ EVDEN GÖRÜNTÜLER
Bugün ise Suriye tarafından  atılan iki roketten biri Hatay' ın Reyhanlı ilçesi'nde Gülltepe mahallesindeki bir eve isabet etti. Saldırıda Fatma Avlar (17) adlı kız çocuğu uykusunda yaşamını yitirdi. 1 kadın da ayağından yaralandı. Fatma Avlar'ın Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans  ve güvenlik görevlisi sevkedildi. Saldırının ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İKİNCİ ROKET EVİN DUVARINA
Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Maddi hasarın meydana geldiği patlamada ölen yada yaralanan olmadı. Roketlerin düştüğü yerlerde geniş çaplı inceleme yapan polisler, toplanan vatandaşları uzaklaştırdı. Sınır karakollarından ve savaş uçaklarınca roketin ateşlendiği bölgeler yoğun ateş altına alındı.

GAZETECİLERE SALDIRDILAR
Bu arada vatandaşlar da olay yerinde görüntü alan gazetecilere saldırdı. 'Siz yayın yapıyorsunuz, yerimizi belli ediyorsunuz onlar da roket atıyor' diye tepki gösteren vatandaşlar, görüntü alınmasına engellemeye çalıştı.

LİSELİ FATMA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Reyhanlı'da roketin düştüğü evde uyurken yaşamını yitiren şehit Fatma Avlar (17), son yolculuğuna uğurlandı.

Roketli saldırıda hayatını kaybeden Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Fatma Avlar için Atike Hanım Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

fatma-avlar-cenaze-resim-01.jpg

YARALI AĞABEY DE TÖRENDE

Aynı saldırıda yaralanan Fatma Avlar'ın ağabeyi Bilgey Alvar da tedavisinin ardından tekerlekli sandalye ile törende yer aldı. Fatma Alvar'ın babası Ahmet Alvar, yakasına kızının fotoğrafı takılırken feryat etti. Genç kızın Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda taşınırken okul arkadaşları gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından Fatma Alvar, Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler