Ahmet Davutoğlu: Alçak Rus uçakları

Ahmet Davutoğlu: Alçak Rus uçakları

Başbakan Davutoğlu: "Halep'teki bu bombardımanı alçak Rus uçakları yaptı..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gerilimin had safhada olduğu Suriye için çok sert mesajlar verdi. Azez yakınlarında PYD’nin vurulmaya devam edileceğini   belirten Davutoğlu, Halep’i bombalayan Rus uçakları için ise “alçak” sıfatını kullandı.

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, geçen hafta içinde yaptığı yurtiçi ve yurtdışı temaslarıyla ilgili bilgi verdi. Başbakan Davutoğlu, Erzincan ziyaretinde cemevi ziyaretinin detaylarını anlattı. Davutoğlu, her hafta farklı bir ile giderek vatandaşla bir araya geleceklerini, bu hafta sonu da Van’a gideceğini açıkladı.

“ESAS SORUN ESED’İN SORUN OLARAK GÖRÜLMEMESİ”
Ukrayna ziyareti hakında da bilgiler veren Başbakan’ın gündeminde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Azez yakınlarındaki PYD hedeflerini vurması ve Suriye’deki gelişmeler vardı. Davutoğlu “Suriye’de temel problem Esed rejiminin esas sorun olarak görülmemesidir. DEAŞ ile mücadele adı altında Esad’a zaman kazandırıyorlar” diye konuştu.

“YİNE VURURUZ”
Azez’de YPG hedeflerinin vurulmasını değerlendiren Davutoğlu “Yaptığımız operasyon sonucunda YPG Azez’de ilerleyemiyor. İlerlemeye kalkarsa gereğini yaparız” dedi.

“ALÇAK RUS UÇAKLARI…”
Halep’teki Esad harekatını da değerlendiren Davutoğlu, Rusya için çok sert ifadelerde bulundu. Halep’te okul ve hastanelerin hedef alındığını hatırlatan Davutoğlu “Bu bombardımanı alçak Rus uçakları yaptı…” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler