Ahmet Davutoğlu: Gelecekte herkes hesap verecektir

Ahmet Davutoğlu: Gelecekte herkes hesap verecektir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Binali Yıldırım'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti genel merkez binasında kurmayları ile birlikte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün grup toplantısında dile getirdiği Şehir Üniversitesi iddialarına cevap verdi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI KENDİ ŞAHSİ HESAPLARI İÇİN KULLANIYOR"

Davutoğlu, “Hüzünlüyüm çünkü Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı vasfını taşıyan ama dünkü konuşmasıyla bu vasfın dışında sadece siyasi çıkar ve hesap ile hareket ettiğini gösteren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı açıklamalarına şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı makamı bütün vatandaşlarımız ve devlet geleneğimiz açısından son derece önemli bir makamdır. O makamdan gelen her sese kulak verir, her sese saygı gösteririz. Ama bir kişi cumhurbaşkanlığı makamında bulunduğunu unutarak meclis kürsüsünden, gazi meclisin kürsüsünden ülkede başbakanlık yapmış, hakkında hasım rakip dost herkesin belli bir kanaate sahip olduğu bir akademisyen için yolsuzluk suçlamasında bulunuyorsa, cumhurbaşkanlığı makamını kendi şahsi hesapları için kullanıyor demektir” diye konuştu.

"ERDOĞAN’A CUMHURBAŞKANI DEMEYECEĞİM"

Erdoğan'a "Sayın Erdoğan" diye hitap eden ve "O bizim ismimizi anmaz ama... Ben nezaketi bırakmıyorum" ifadelerini kullandı Davutoğlu, "Sayın Erdoğan diyorum. Bugünkü konuşmamda Sayın Cumhurbaşkanı diyemeyeceğim, diyemiyorum" diye ekledi.

Erdoğan'ın 3 temel argümanda bulunduğunu belirten Davutoğlu, bunların "Şehir Üniversitesi'ne yapılan arsa devri hukuksuz işlemlere dayanıyordu, hukuksuzluklar vardı bu sebeple kapatıldı", "Başarısız bir üniversite", "Beni de şahsen yolsuzlukla itham etti" diye açıkladı.

"HESAP VERECEKLER"

Davutoğlu, Erdoğan'ın 3 argümanına şöyle yanıt verdi:

"Şehir Üniversitesi'nin tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır. Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı delillendirilmiş bir isnat söz konusu olmamıştır. Aksine Şehir Üniversitesi'nin kapatılması sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır. Bu hukuksuz işlemlerde dahli olan, imza atan, başta Sayın Erdoğan olmak üzere herkes gelecekte, hem hukuken hem vicdanen hesap vereceklerdir.

"BARBARLIKTIR"

Sayın Erdoğan diyor ki İstanbul Şehir Üniversitesi başarısız. Bir üniversite kapatmak Sayın Erdoğan, barbarlıktır. Bunu Moğollar Bağdat'a girdiklerinde de yaptılar, tarih onları kara bir adla andı. Bunu Endülüs'ün kitaplarını yapan vandallar yaptı. Onlar da tarihe kara bir izle geçti.

Sayın Erdoğan'ın dünkü ve geneldeki tavrı niteliğe düşmandır. Sahip olmadığı her şeye düşmandır, sahip olmadığı her şeyi elde etmek ister. Bu otoriter liderlerin ortak tavrıdır.

Güç kaybı ihtimalini göz önünde bulundurarak tam bir panik halinde bizlere saldırıyor. Bu barbarlığa karşı tutumuz açıktır…Şehir Üniversitesi mutlaka açılacaktır. Temeli de mayası da helaldir.

ERDOĞAN’A MEYDAN OKUDU

(Yolsuzluk iddiası) Erdoğan'a yaptığım çağrıyı tekrar ediyorum. Madem ki ortada bir yolsuzluk iddiası var... Net bir çağrıda bulunuyorum. Yaşayan cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bütün bakanlarla ilgili araştırma ve soruşturma komisyonu kurulmalı.

Sayın Erdoğan samimiyse bu komisyonu kursun, önce de benim mal varlığımı araştırsın. Hemen arkasından Tayyip Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ın, Berat Albayrak'ın mal varlıkları araştırılsın. Niye kaçınıyorsunuz? Siyasi olarak arınma vakti. Hadi arınalım... Bu komisyon neticesinde izah edemeyeceğimiz bir mal varlığı kimden ortaya çıkarsa, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere... Tek bir kişinin bile Hollanda'da 28 milyar dolar parasından bahsediliyor. Bu rakam o kadar büyük ki, fakire fukaraya verilenler dışında kaynakları savunma sanayine aktaralım.

İstediğiniz kanalı seçin Ey Erdoğan! Tek başına bir monolog şeklinde kabadayılık yapmakla olmaz bu iş. Her gün bize hakaret eden kanallarınız dahil olmak üzere... İstediğiniz gazeteciyi karşıma koyun ama siz de yanımda oturacaksınız. Siz prompter'a bakacaksınız, sorulara cevaplarınız önceden hazır olacak ben yalın kılıç çıkacağım. Ben hazırım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler