Ahmet Nesin: Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığından istifa edeceğinin haberini bekliyorum

Ahmet Nesin: Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığından istifa edeceğinin haberini bekliyorum

Artıgercek.com yazarı Ahme Nesin; "Ben hafta içinde Erdoğan’ın AKP genel başkanlığından istifa edeceğinin haberini bekliyorum" dedi.

Artıgercek.com yazarı Ahmet Nesin, İstanbul seçimlerinin ertesinde kaleme aldığı "Erdoğan: Ben yalnız bir başkanım, by-by AKP" başlıklı yazısında Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığı'ndan istifa edeceğini öne sürdü. Nesin'in yazısı şöyle:

"Anadolu Ajansı’nın bile oyun oynamasına fırsat kalmadan bir İstanbul seçimi sona erdi. Seçim yasakları kalkmadan yarım saat önce Anadolu Ajansı’ndan gelen haber Ekrem İmamoğlu’nun %3 önde olduğu üzerineydi. Sadece bir gazete vardı Binali Yıldırım’ı önde olduğunu ima etmeye çalışan, o da malumunuz olmak üzere Yeni Akit Gazetesi. Onlar da esasında bir uyanıklık yapmışlardı, şu şekilde verdiler:

“Gelen ilk sonuçlara göre; Eyüpsultan: Eyüpsultan’dan gelen ilk sonuçlara göre önde olan aday yüzde 50 civarında seçimi götürüyor. İkinci adaysa yüzde 47 civarında görünüyor,

Üsküdar; Üsküdar’da birinci aday yüzde 48’lerde, ikinci aday yüzde 45 görünüyor,”

Bu saçmalık ilçe ilçe bu şekilde devam ediyor, ne tarafa çekersen çek, birinci aday kim, sıralamaya bakarsan Ekrem İmamoğlu, çünkü isim olarak seçim kağıdında öyle yazılı, mantığa bakarsan seçim yasağı olduğundan her şeyi anlayabilirsin, yani çok ucuz bir numara.

Seçim yasakları 19.15’te bitti ve 19.20’de, saniye sektirmeden Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım basın açıklamasına başladı, Recep Tamam Erdoğan’a teşekkür etmeden, bütün AKP’li çalışanlara teşekkür ederek, küskün, kızgın ama dokunsan hem ağlayacak hem de dümdüz kalayı çekecek türünden basın toplantısını terk etti.

Binali Yıldırım basın açıklamasını yaptığında fark henüz yüz binlerdeydi ama kendisi Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti ve itiraz hakkını yok ederek bu işi noktaladı. Binali Yıldırım bir anlamda Erdoğan’ın balkon konuşma hakkını da elinden aldı. Daha sonra aralarında nasıl bir konuşma geçtiğini bilemem ama bence Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu gibi harcananlar listesine geçti.

Şimdi bizi ne gibi sürprizler bekliyor, ilk olarak AKP’de ciddi istifalar gelecek, Erdoğan bunları durdurabilir mi bilemiyorum yada durdurmak için zaman harcar mı? Artık her şey avucunun içinden kayıyor AKP’nin ve Erdoğan’ın, hiçbişeyi durdurma şansı yok.

Erdoğan tez elden AKP genel başkanlığını bırakacak ve yerine birisi seçilecek. Bu kez kendisinin başkan seçme şansı pek yok gibi gözüküyor, AKP artık kendi iç hesaplaşmasına dönecek. Söylendiği gibi Süleyman Soylu, AKP genel başkanı olursa bu Erdoğan’ın tercihi olmayacaktır, o zaman AKP artık aleni bir şekilde Ergenekon partisi olacaktır.

Ama başka bir olasılık daha var, o da Süleyman Soylu bu konuda ısrarcı olursa, karşısına bir aday çıkabilir ve AKP tarihinde ilk kez 2 adayla seçime gider. İkinci aday kim olur diye sorarsanız, bu kişi Ahmet Davutoğlu olabilir. Biliyorsunuz, Ahmet Davutoğlu eleştiri metnini okurken hep “Bizim parti” diye konuştu, yani parti kuracak bir eski başkan ve başbakan tarzında konuşmadı.

Peki seçimde Davutoğlu galip çıkarsa Erdoğan ne kazanır, hiçbişey, sadece sade bir cumhurbaşkanı olarak kalmaya devam eder. Erdoğan’ın en büyük şanssızlığı bundan sonra Yıldırım ayarında birini bulup da başkan neyim yapamaz, ne öyle biri var, ne de kimse kendisini rezil etmez.

Evet, ben hafta içinde Erdoğan’ın AKP genel başkanlığından istifa edeceğinin haberini bekliyorum, yukarıda yazdıklarımı yapması da kendi lehine değil, bence biran önce yarı başkanlık sistemini yazmaya ve konuşmaya hazırlayın kendinizi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler