AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Filiz: Hedefimiz 300 bin nüfuslu Çankırı

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Filiz: Hedefimiz 300 bin nüfuslu Çankırı

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı iş insanı Hüseyin Filiz, İl Başkanı Koray Erdoğan ile birlikte bugün medyanın karşısına çıktı... "Başka yerde meydan var yiğit yok bizde yiğit var meydan yok" diyen Filiz'in açıklamaları haberimizde...

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı, iş insanı Hüseyin Filiz yazılı ve internet medyası ile bugün Kahveci Hacıbaba Restoran'da düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

İl Başkanı Koray Erdoğan ile birlikte medyanın karşısına çıkan Belediye Başkan adayına, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıbık, Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Melike Çilhan, Gençlik Kolları Başkanı Sadık Çendek, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik ettiler.

Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz sözlerine "Uzun bir aradan sonra partim beni tabiri caizse nadasa bıraktı" diyerek başladı ve şöyle devam etti:

"Tarlayı bir yıl eker öbür yıl dinlendirir. Ben de 5 yıl dinlendim. Öyle bir dinlendim ki öyle bir enerji depoladım ki bu enerjiyi tutamaz hale geldim. 3 dönem ne yaptıysak onun üzerine daha fazlasını yaparak gideceğiz. Burada bazı projelerimiz yarım kalmıştı. Biz bu projeleri tamamladığımız zaman Çankırı'ya çok fazla değer olacak ve şehir gelişecek büyüyecek. Şehir gelişip büyüyünce biz de ömür boyu bu şehirde bir iz bıraktık diye mutlu olacağız.

"20 TANE FABRİKA GETİRMEK BENİM İÇİN ÇOK KOLAY"

Ankara'nın dibindeyiz... Yatırım için biz daha cazibeliyiz Doğu ve Güneydoğu'dan.
Bizde neden 50 bin öğrenci olmasın? Bunların içinden seçe seçe o holdinglerden 20 tane fabrika getirmek benim için çok kolay.

Bizim yani herkesin mutlu olma şartı başka başkadır. Ben bu işlerden haz alıyorum.
Şehirde birşeyler yapıldığı zaman mutlu oluyoruz. İnsanlarımız Allah razı olsun şu iş böyle oldu. Allah razı olsun şunlar ekmek yiyor. Allah razı olsun bu böyle. Yani bizle ilgili ne yapar ne eder şeysini daha ben anlatmadan şehir satın almış! Hüseyin Filiz ne yapabilir? Ne verebilir? Şehir satın almış!

"ÇÜNKÜ EKSİKLERİMİZ VAR"

Şimdi bizimle ilgili soru işaretinin cevabı şu: 3 dönem ne yaptıysak elde ettiğimiz tecrübeden onun üstüne katlayarak gideceğiz. Şunu da demiyoruz; 3 dönem ne yaptıysak sadece onu yapacağız demiyoruz. 3 dönem ne yaptıysak daha fazlasını yaparak gideceğiz. Çünkü eksiklerimiz var. O eksikleri tamamlayacağız.

filiz-basin-toplantisi-cankiri-akp-resim-03.jpg

"BİZ 10 BİN KONUTU YAPAMADIK!"

Biz dedik ki 10 bin konut yapacağız. Yani bunu 8-10 yıldır söylüyoruz! Biz 10 bin konutu yapamadık! Bin tane konut yapsaydık o da iyiydi! Yapamadık. İşte şimdi TOKİ Başkanımız ile görüştük, görüştük görüştük defalarca! Belki 10 defa 15 defa... Ve TOKİ Başkanımıza dedik ki, 'Bunun kararını neticede Cumhurbaşkanımıza anlatacağız! Cumhurbaşkanımız zaten söz verdi. Bu iş gecikti. Bunu halletmemiz lazım' dedik.

"ORAYA BİSMİLLAH DEMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Ve Cumhurbaşkanımız bizi ilan ettiği gün 2 gün sonra 475 konutun ihalesi yapıldı. Pelitözü'nün orada... Bu ne anlama geliyor? 475 konut bana göre çok konut değil? 4 bin / 5 bin konut olsa keşke! Ama bu çok önemli bişey. Oraya Bismillah demek çok önemli.

O ne demek biliyor musunuz? Ankara yolunda Organize Sanayiinde çalışan işçilerin maaşları, Ankara'ya giden işçilerin, 475 kişinin maaşlarının bu tarafa gelmesi demektir.

"EMEKLERİMİZİN ZAYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Benim en çok istediğim Ankara'ya 1500-2000 kişi bizden maaş alıp götürüp Ankara'ya bırakıp geliyorsa, Kırıkkale'den servisler buraya gelip gidiyorsa, Akyurt'tan Pursaklar'dan servisler gelip gidiyorsa ben emeklerimizin bir kısmının zayi olduğunu düşünüyorum. Çünkü şöyle birşey; Biz Çankırı'yı kalkınmada öncelikli 4'üncü bölgeden 6'ncı bölgeye aldığımız gün neyin ne olacağını biliyordum ben. Onun için oraya zorladık daha ziyade.

Bu ne demektir? Devletin buraya vereceği teşvikler Doğu ve Güneydoğu'da vereceği teşviklerin aynısı olacak demektir. Ama biz Ankara'nın dibindeyiz. Yatırım için biz daha cazibeliyiz Doğu ve Güneydoğu'dan. İşte arsayı fabrika sahibine bedava veriyoruz.

"... YANİ BİN TANEYİ YAPMAMIŞIZ Kİ?!"

Devlet bu işleri veriyorsa Çankırı için veriyor! İşçilerimiz Ankara'ya gidip oraya maaşını bırakıp gelemez! O zaman bizim yatırımlarımız çalışmalarımız bölünmüş oluyor. Siyasettir bunu çözecek tek kurum. Ve biz bunu bu sefer Allah'ın izniyle çözeceğiz. Sadece bir fabrika sahibi yapın diyor TOKİ'yi 500 tane konut ben alayım diyor işçilerim için. Sadece bir fabrika. Diğer fabrika sahipleri de alacak. İşçiler kendileri de alacak ama bizim bunu yapmamız lazım, konutu.

Kaç konut?

Ben şimdi 20 bin 15 bin diye şey yapmayacağım size! Yani bin taneyi yapmamışız ki?! 10 bin konutu 10 sene önce hedeflediysek halen 10 bin konut diyorum. 10 bin konut ailesiyle birlikte 30 bin 40 bin nüfus yapar."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
93 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler