AK Parti Çankırı'da milletvekili aday adayı sayısı 6'ya düştü

AK Parti Çankırı'da milletvekili aday adayı sayısı 6'ya düştü

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem TBMM milletvekili seçimi öncesi siyasi partilerde 'aday adaylığı' gündemi 9 Nisan'a sayılı günler kala 'kesin aday' listelerinin hazırlık dönemi sürecine girdi.

14 MAYIS Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem TBMM milletvekili genel seçimlerine gidilen yolda, siyasi partiler ve milletvekili aday adayları Ramazan ayı içerisinde olmamıza karşın yoğun bir mesai içerisinde günlerini tamamlıyorlar.

Dün akşam AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, başta Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu olmak üzere milletvekili Salim Çivitcioğlu ile Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık ve milletvekili aday adaylarını davet ettiği bir 'iftar' programı düzenledi.

Kulislerden elde ettiğim bilgilere göre; 17 Milletvekili aday adayından 4'ünün 'mazeret' belirterek katılmadığı iftar programına başta mevcut Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu dahil 15 isim, 9 Nisan'da açıklanacak olan kesin listede kim yer alırsa alsın seçim çalışmalarında 'tek yürek tek bilek' olarak çalışacaklarına dair söz verdiler.

AK PARTİ'DE TEMAYÜL SIRALAMASINI MERAK EDİYOR MUSUNUZ?!

Ara başlıktaki 'soru' biraz 'saçma' oldu galiba :)

Ama cevabı yine de ben vereyim: Tabii ki ediyorsunuz...

Bu sorunun yanıtını da Çankırı'da ilk olarak 'benden' (!) başka kimsenin verebileceğini sanmıyorum! Geçen haftadan bu yana meraklı gözlerle 'Çankırı'da siyasetin nabzını' elinde tuttuklarını iddia edenleri takip etmenin gayretinde oldum! Her konuda 'lak lak' eden 'çenebazlar' nedense bu konuya hafta boyunca hiç mi hiç değinmediler!

Çankırı'da 'siyaset' de, Çankırı'da 'haber' de, Çankırı'da 'dün' de, Çankırı'da 'yarın' da yayında olduğu sürece Sözcü18 Haber Merkezi'nden ve o merkezin de 'beyni ve yaşayan hafızası' olan Vedat Beki'den geçer...

Bu kadarcık 'reklam' yapmayı da kendime çok görmeyeyim...

Gelelim AK Parti'nin gerçekleştirdiği 'temayül'ün sonuçlarına:

17 Milletvekili aday adayını 'parti teşkilatları' ile buluşturma operasyonunu gerçekleştirme amacıyla birlikte, 'parti tabanı'na "Bak, senin düşüncelerini önemsiyorum" (!) mesajı vermesine karşın sonuçları bakımından 'aday adaylığı' yarışında 'aday'a yüzde 1 dahi katkısı olmayan 'temayül' oylamasından 1'inci olarak çıkan ismi söylemeyeceğim. Bununla birlikte sayacağım isimleri siz, gönlünüzde yapacağınız sıralamaya koymanızda benim için hiçbir mahsur yok!

17 aday adayı içerisinde yeralan Prof. Dr. Fatih Esat Topal, İsmail Kantaş, Celal Kaman, Melike Çilhan, Alpay Ünal ve Koray Erdoğan isimleri ilk sıralarda yer aldılar...

Bu isimlerin sıralamasında beni en fazla şaşırtan ismi tahmin etmekte zorlanmadınız herhalde!

Liste içerisinde ismine yer verdim ancak aynı ismi ikinci kez bana yazdıramazsınız! Onun yerine kişisel datamda yer alan ismiyle yer vermekte beis görmeyeceğim: Donu Düşük!

Zat-ı muhteremin böylesi bir yarışta, Çankırı AK Parti yönetici ve yöneticileri belirleyen kadrolar tarafından "el üstünde" (!) tutularak böylesi bir taltife maruz bırakılmasını ben anlamakta zorlansam da, takdir, mensubu olduğu partililerin tercihi olduğu için yine de haddimi bilerek susma hakkımı kullanıyorum...

Gelelim, 17 ismin 6 isme düşürülmesine...

9 Nisan Pazar günü akşamı saat 17:00'de siyasi partiler, Yüksek Seçim Kurulu'na 'kesin aday listeleri'ni teslim edecekler. Sürenin kısalığı ortada. Ve Çankırı milletvekilliği için 'aday adayı' olan isimler geride bıraktığımız hafta başında AK Parti Genel Merkezi'nde ilgili komisyon tarafından 'mülakat'a alındılar. Aday adayları komisyon üyeleri karşısına çıkarak kendileriyle ilgili tanıtımlarını birinci elden heyet üyelerine sundular.

Edindiğim bilgilere göre, ki haber kaynaklarıma daima güvenmişimdir bugün için Çankırı'nın AK Parti aday adayı sayısı mevcut milletvekillerinin dışında 6 isme indi!

Daha net bir söylemle; Birinci tercihleri 'Çankırı' olan 17 milletvekili aday adayı ismi bu yazı kaleme alındığı saatlerde '6' olarak karşımızda duruyor.

Derseniz ki; "6'ya düştüğünü söylüyorsan bu isimleri yaz"...

Orası öyle değil... Haber kaynağımdan 6 isimle ilgili 'tek bir isim' dahi söylemesini istemedim... Çünkü bu isimlerin kimler olduğu önümüzdeki 48 bilemediniz 72 saat içerisinde "Genel Merkez"ce yapılacak 'davet' ile net olarak ortaya çıkacak... Bu davetle birlikte isimleri de kamuoyu gerek kendilerinden gerekse medya aracılığıyla öğrenecekler...

Şimdilik bu kadar dostlar...

"Kalın sağlıcakla" derken, haberin merkezini ısrarla takip etmenizde bugünlerde her zamankinden daha fazla fayda var....

Vedat BEKİ / Editör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler