AK Parti Çankırıda temayül heyecanı

AK Parti Çankırı'da temayül heyecanı

Cumartesi günü saat 10.00-15.00 arası yapılacak temayül öncesi aday adayları son çalışmalarını yapıyor...

AK Parti Çankırı İl Başkanlığında Cumartesi günü saat 10.00-15.00 arası gerçekleştirilecek 'temayül' yoklamasına saatler kala sayıları 50'yi bulan 'belediye başkan aday adayı' büyük heyecan içerisinde.

Başta Çankırı Merkez belediye başkan aday adayları ile ilçelerin adayları İl binasında gerçekleştirilecek oylama öncesi ikili-üçlü temaslarını hızla sürdürüyor.

MERKEZ ADAYLARI İÇİN YAKLAŞIK 130 KİŞİ OY KULLANACAK
Çankırı Merkez belediye başkan aday adayı 8 isim için İl Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Komisyonu Başkanı ile Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi Merkez üyeleri oy kullanacak. Sayının toplamda 130 civarında olduğu öğrenildi.

İLÇE BAŞKAN ADAYLARI İÇİN İLÇE TEŞKİLATLARI OY KULLANIYOR
AK Parti İl Başkanlığından elde edilen bilgilere göre, temayül oylamasının yapılacağı Cumartesi günü ilçe başkan aday adayları için her ilçenin yönetim kurulları ile, belediye ve il genel meclis üyeleri oy kullanacak. Bu listeye ilaveten İl Başkanı, Gençlik Kolu ve Kadın Kolu Başkanı temayül oylamasında tercih belirtebilecek.

Edinilen bilgilere göre oy kullanacak isimler, 'tek tercih' yapacaklar. 

SANDIKLAR ANKARA'DA AÇILACAK
Cumartesi günü gerçekleştirilecek temayül yoklamasının en ilginç olaylarından bir tanesi de Merkez ilçe ve ilçeler'le ilgili kullanılacak oy sandıklarının seçim sonrasında açılmadan doğruca Ankara'ya, AK Parti Genel Merkezi'ne götürüleceği.

Bu konuda parti tabanında iki farklı görüş öne çıkıyor. Birincisi "Seçim sandığının Genel Merkez'de açılması parti içi demokrasiye hiç de uygun değil" derken, karşı görüş "Oylama sonucunun fotoğrafı Merkez'de bazı müdahalelerle karşılaşabilir. Bunun önüne de ancak böylesi bir yöntemle geçilebilirdi. Genel Merkez'de sayım yapılması en uygunu" diyor.

İl Başkanı Salim Çivitcioğlu konuyla ilgili olarak "Genel Merkez'in almış olduğu bir karar. Bizlerin bu karara uyması gerekir." diyerek net ifadelerle konuyu aydınlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler