AK Parti'de aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

AK Parti'de aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla seçim hazırlıklarına başlayan partinin Kızılcahamam çalışma kampında gündemi "yerel seçimler" oldu.

31 MART 2024'de yapılacak 'yerel seçimler' öncesi hazırlık amacıyla 12-13 Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ankara/Kızılcahamam'da kampa giren 81 İl Başkanı 'aday adaylığı' sürecinin uzatılması talebinde bulundu.

İl Başkanlarından gelen talep doğrultusunda AK Parti yönetimi daha önce aday adaylığı müracaatı 17 Kasım'da son buluyor, 19 Kasım Pazar günü de 'temayül' yapılacaktı. Son alınan kararla 'aday adaylığı' süreci 22 Kasım saat 19:00'a uzatılırken, 'temayül' 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Öte yandan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "17 Kasım’da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’a kadar uzatılmıştır. Teşkilat Temayül Yoklaması ise 26 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır." dedi.

TEŞKİLATLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Teşkilatlara kriterlere ilişkin yazı gönderildi, kimlerin adaylık başvurusunda bulunamayacağı da tek tek sıralandı. Buna göre; parti disiplin kurullarının kararı ile ihraç edilenler başvuruda bulunamayacak.

'AKRABA'LAR ADAY OLAMAYACAK

AKP milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları milletvekilinin seçim çevresinden aday olamayacak. İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede, birinci ve ikinci derece yakınları aday gösterilemeyecek.

ADAYLIK İÇİN 'HALKTA KARŞILIK' ARANACAK

Özellikle ilçe belediyelerinde adaylar belirlenirken; tevazu, halkın içindeki karşılığı, yönetim ve liderlik gibi kriterler öncelikli. Seçmen bölgesine yönelik proje üretimi ve vaatler de adayların belirlenmesinde önemli kriterler arasında. Her dönem olduğu gibi halkta karşılığı olan sevilen isimler ön planda olacak.

Aday adaylarının parti teşkilatındaki uyumlu çalışmaları da göz önünde bulundurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
55 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler