AK Parti'de 'aday adaylığı' başvuru ücreti 20 bin Türk Lirası

AK Parti'de 'aday adaylığı' başvuru ücreti 20 bin Türk Lirası

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri öncesi siyasi partilerde aday adaylığı süreci pazartesi (yarın) gününden itibaren başlıyor.

EDİNİLEN bilgilere göre AK Parti'nin adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep edeceği öğrenildi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde aday adaylığı müracaatları AK Parti'de yarın (13 Mart Pazartesi) başlayacak ve 16 Mart Perşembe akşamı sona erecek.

ÇANKIRI'DA TEMAYÜL YOKLAMASI 19 MART PAZAR GÜNÜ

4 günlük 'aday adaylığı' müracaatından sonra ülke genelindeki AK Parti il teşkilatlarında 18 ve 19 Mart tarihlerinde 'temayül' yoklaması gerçekleştirilecek. Çankırı'da 'temayül' yoklaması 19 Mart 2023 Pazar günü olacak.

Temayül yoklamasında AK Parti ilçe teşkilatları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte seçilmiş il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri 'aday adaylığı' başvurusunda bulunan isimler için oy kullanacak. Çankırı'daki temayülde oy kullanacak partili sayısının toplamda 650 civarında olduğu belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler