AK Partiin Çankırı adayına sayılı günler kaldı

AK Parti'in Çankırı adayına sayılı günler kaldı

AK Parti'nin Çankırı Belediye Başkan adayının Aralık ayının ilk günlerinde açıklanacağı öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezi, başta büyükşehirler olmak üzere illerin de belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. 

Bugün TBMM'de parti grubunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aralarında  Ankara, Konya, Eskişehir, Kayseri, K.Maraş, Afyon, Amasya, Kırşehir, Bartın ve Gümüşhane belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor. 

Erdoğan'ın Cuma günü yapılacak olan il başkanları toplantısında ise İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını kamuoyuna ilan edeceği öğrenilirken, Çankırı adayının Aralık ayının ilk günlerinde açıklanabileceği bildirildi.

GENEL MERKEZ'DE YOĞUN TRAFİK
AK Parti Genel Merkezi son günlerde 81 il'den gelen aday adaylarının baskınına uğramış durumda.

AK Parti Çankırı'dan 50 belediye başkan aday adayı ile birlikte il genel meclis üyeliği müracaatında bulunan isimlerin de Genel Merkez'e uğrayarak 'kulis' gayretinde olduğunu düşündüğümüzde ortaya çıkan tabloyu varın siz hesaplayın.

İRFAN DİNÇ HAYLİ SIKINTIDA!
2004'den bu yana Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan İrfan Dinç'in, 8 aday adayı arasında en sıkıntılı isim olduğu gün gibi aşikar. Temayül sonrası yarışın 4 isim üzerinden yapılacağı belirtilirken, Cumartesi günü şehir merkezinde gerçekleştirilen ankette Dinç'le birlikte Ali Osman Atakul ve Erdal Yıldız isimlerinin yer aldığı görüldü.

Anket firması çalışanlarının İrfan Dinç'e yakın isimler tarafından yakın markaja alınması ve şehir içerisinde yer yer kaos sayılabilecek görüntülere meydan verilmesi yapılan ankete de gölge düşürdü. Şikayetlerin başta İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile birlikte bölge milletvekilleri ile Genel Merkez yöneticilerine aktarılması ile yapılan anket çalışmasının değerlendirmeye alınıp alınmayacağı konusunun önümüzdeki saatlerde ortaya çıkacağı bildirildi.

000000000000-akparti-cankiri-irfandinc-sozcu-resim-11.jpg

Öte yandan hafta içerisinde Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç'le birlikte Genel Merkez'e bir ziyarette bulunduğu ve iddialara göre bu ziyarette özellikle Zeynep Dinç'in söz alarak "Çankırı'nın bizlere yani Dinç ailesine vefa borcu var. Bizler aile olarak 2004'den bu yana fazlasıyla mağdur olduk! İrfan Beyin bir dönem daha aday gösterilmesi gerekir" şeklinde cümleler kurması yaşanan durumun vehametini net olarak ortaya koymakta!

BAZI İLÇELERDE ADAYLAR KESİN
Çankırı'nın Eldivan, Korgun, Atkaracalar ve Kızılırmak ilçelerinde AK Parti'nin belediye başkan adayları çoktan kesinleşmiş durumda.

Eldivan'da Mustafa Kantaş, Korgun'da Halil Öz, Atkaracalar'da Rifat Altuntop ve Kızılırmak ilçesinde Bayar Soysal 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere AK Parti'nin Belediye Başkan adayı olarak girecek isimleri.

KURŞUNLU VE ÇERKEŞ DE ŞEKİLLENDİ
8 aday adayının yarıştığı Çerkeş'te AK Parti yönetimi, aday tespitinde çok fazla zorlanmadı. Aday adayları arasında sürecin başından bu yana çok önde olan Mehmet Kiraz, adaylık yarışını fazla zorlanmadan kazandı. Başta il yönetimi olmak üzere milletvekillerinden de gerekli desteği alan Mehmet Kiraz, AK Parti'nin Çerkeş adayı olarak resmi açıklamayı beklemekte.

Kurşunlu'da AK Parti'nin aday adayı sayısı 4 olmasına karşın, başkan adaylığı yarışı Dr. Şakir Kaymak ve işadamı Ruhi Şeker arasında yaşandı.

Yapılacak resmi açıklamada Dr. Şakir Kaymak'ın ismi şimdiden 'başkan adayı' olarak yerini almış durumda. Ruhi Şeker'in İl Genel Meclisi üyeliği sıralamasında ilk sıraya konulacağı gelen bilgiler arasında.

ILGAZ'DA GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Çankırı'nın siyasi açıdan Merkez'den bağımsız olan tek ilçesi Ilgaz'da AK Parti'nin 5 aday adayı arasında geçen 'başkan adaylığı' yarışı şu saatler itibariyle 2'ye düşmüş durumda. Milletvekili İdris Şahin'in danışmanı Halit Uğurlu ile İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan Mehmed Öztürk arasında süren mücadelede kazanan tarafın kim olacağı konusu henüz açıklığa kavuşmuş değil.

Her iki aday adayının çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü mücadelenin nasıl sonuçlanacağı parti tabanında da merak konusu olurken Çankırı il teşkilatı ile milletvekili İdris Şahin'in tercihlerini Halit Uğurlu'dan yana kullanırken, Hüseyin Filiz'in de kişisel tercihini Mehmed Öztürk'ten yana kullandığı gelen bilgiler arasında.

ORTA VE ŞABANÖZÜ'NDE DURUM
AK Parti yönetiminin Çankırı dosyasında sıkıntılı ilçeler arasında yer alan Orta ve Şabanözü'nde belirsizlik son güne kadar sürecek gibi görülmekte.

Orta'da başkanlık koltuğunda oturan Recep Koçak'ın ilçe yönetimi ile ilk günden itibaren fikir ayrılığına düşmesi ile birlikte karşısına aday olarak çıkartılan Bayram Recep Onay'la arasında geçtiği görülen yarışta, ibrenin başkan Koçak'tan yana olduğu görülmekte.

Bunun dışında Orta'da AK Parti'nin aday adayları arasında işadamı Yavuz Pehlivanoğlu'nun özellikle genç seçmen tabanında büyük destek aldığı, ancak Pehlivanoğlu'nun başta il yönetimi olmak üzere Genel Merkez nezdinde 'çok renkli bir aday lakin AK Parti tabanıyla uyum sağlamada zamanın yeterli olmayacağı' gerekçesiyle aday olarak gösterilmesinin mümkün olmayacağı şeklinde.

Şabanözü'nde Başkan Ali Çapcı ile ilgili AK Parti yöneticilerinin kararsızlığı hala gündemdeki yerini korurken, başkan adayı tespitinde son kararı Genel Merkez'in vereceği gelen bilgiler arasında.

Sokaktaki Şabanözülü ise "Başkanlık koltuğu artık el değiştirmeli. Başkent Ankara'da oturarak Şabanözü yönetilmemeli. Şabanözü insanı ilçesinde oturan, ilçesindeki havayı soluyan belediye başkanı görmek istiyor" feryadında...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
60 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler