Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu'nu Odatv'ye servis eden isim kim?

Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu'nu Odatv'ye servis eden isim kim?

Nisan ayı Çankırı'nın mevcut AKP'li milletvekilleri için adeta kâbus ayı oldu! Başta M. Emin Akbaşoğlu ve sonrasında Salim Çivitcioğlu haklarında çıkan haberlerle Odatv'nin manşetine çıktılar. Bu işler nasıl mı oldu? Hangi eller mi yaptı?

16 Nisan 2019 Salı günü internet medyasının önemli adreslerinden bir tanesi olan odatv.com'un manşetine AKP Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu 'çay-simit hesabı' videosu ile konuk olmuş ve günlerce ülke gündeminde yer almıştı!

Akbaşoğlu gündemdeki yerini korurken bu kez de tarihler 23 Nisan Salı'yı gösterirken diğer Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu odatv.com sayfalarında 'Fetö şüphelisi ve Fetö itirafçısı' (!) olarak boy gösterdi! 

Odatv.com sayfalarında 'imzasız' olarak yer alan 'haberler' kim ya da kimler tarafından bu adrese servis ediliyordu?

Bilindiği kadarıyla Odatv'nin Çankırı ile ilgilenen bir muhabiri ya da temsilcisi görünürde bulunmamakta!

Bununla birlikte geçmişte de benzer türde haberler (günün milletvekili İdris Şahin'in mal beyanı) odatv sayfalarından ülke gündemine taşındığı hatırlandığında (!) bugün yaşanan olayların 'perde arkası'ndaki ismi ya da isimleri de bulmamız konusunda çok da zorluk çıkartmıyor!

YAYIMLANAN HABERLERDEKİ 'ORTAK ÖZELLİK' (!)

Konuyla ilgili olarak 40 yılı aşkın bir süreyi kapsayan 'gazetecilik' deneyimimden yola çıkarak öncelikle Odatv'de yer alan 'Çankırı' haberlerini önüme koyduğumda son iki haberde bazı 'eksiklikler' vardı!

Örnek verecek olursam; Akbaşoğlu'nun haberinde 'Yapraklı' ayrıntısı haberde yerini almamıştı. Çivitcioğlu ile ilgili haberde de ifade tutanağı toplam 7 sayfa olmasına karşın haberde sadece 3 sayfa yer alırken, haberin sonuna halen Karatekin gazetesi yazıişleri müdürü olan Çetin Kapdan'ın 24 Haziran seçimlerinde Çerkeş ilçesinde yaptığı açıklaması, tabir yerindeyse 'derme çatma' bir şekilde eksik ve de yanlış olarak iliştirilmişti!

SON İKİ HABERİN ZAMANLAMASI MANİDAR!

Odatv'de Nisan ayı içerisinde yer alan her iki haberin zamanlaması (!) hayli manidar... Şöyle ki;

- 31 Mart seçimleri yapılmış ve AKP Çankırı'da 3 dönem sonrasında Belediye Başkanlığını kaybetmiş.

- 31 Mart seçimleri sonucunda Celal Kaman başkanlığındaki İl Yönetimi tartışmaya açılmış ve sonrasında görevden alınmış.

- Parti tabanında 'kaybedilmiş bir seçim' ve yukarıda İl teşkilatında yaşanan boşluk ile birlikte "yeni il başkanı arayışının" yaşandığı şu günlerde sahneye konulacak 'başarısız ve defolu' (!) milletvekilleri profili manzaralarını bırakın Çankırı'nın gündemine taşımayı, ülke gündemine taşımak 'haber(ler)i servis edenlerin işine hangi düzeyde yarar sağlar?

İşte can alıcı soru bu!

Çankırı'da 31 Mart akşamından bu yana AKP'nin yaşadığı 'sel' afetinden kim ya da kimler 'odun' toplama gayretinde?

KURŞUNLU'DA KAYBEDEN ÇANKIRI'DA
TIRNAK TUTMANIN GAYRETİNDE!

Kurşunlu'da AKP'nin İl Genel Meclisi üye aday listesine giremeyen, geride bıraktığımız dönemin İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker Çankırı/Merkez'de listede 1'inci sırada yer bulabiliyordu!

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi yapılmış ve parti grubundan adaylığı 1 (bir) oyla engellenmişti!

Ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne seçilecek 2 adaydan birisi de olamamıştı!

Ve son koltuk; İl başkanlığı!!!

Edindiğim bilgilere göre M. Emin Akbaşoğlu'nun da il başkanı adayı olamayan Ruhi Şeker; milletvekili Salim Çivitcioğlu ile yaptığı son görüşmede 'İl Başkanlığı' için de kendisine 'yeşil ışık' yakılmamıştı!

Taşlar... Kuşlar... Taşlar... Kuşlar...

İtiraf etmeliyim ki; Odatv'de yer alan haberlerin arkasında Hüseyin Filiz'i aradım durdum!

Lakin bulamadım!!!

Kim mi çıktı?

Az sabır...!

HABERLERİ ODATV'YE SERVİS EDEN ARKADAŞA 48 SAAT SÜRE!

Şimdi bu sayfalardan başta M. Emin Akbaşoğlu'nun 'çay-simit hesabı' haberi ile Salim Çivitcioğlu'nun 'Fetö şüphelisi ve Fetö itirafçısı' haberini Odatv'ye servis eden şahs-ı muhtereme bu sayfalardan 48 saat mühlet veriyorum!

48 Saat içerisinde kendisi bir açıklama yaparak "Evet bu haberleri Odatv'ye ben servis yaptım" derse kamuoyu kendi ağzından duyacak!

Aksi takdirde; 'Habercilik'ten öte tamamen kişisel çıkar ve siyasi hesap uğruna "Çankırı'da kendilerine alan açma" gayreti ile yapılmış olan bu REZALET'in sahibini ve arkasındaki isimleri bu sayfalardan hiç mi hiç gocunmadan açıklayacağım...

Bilginize...

VEDAT BEKİ 

RUHİ ŞEKER'den CEVAP...

Yazımda geçen Çankırı-Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Ruhi Şeker, kendisiyle ilgili olarak yaptığım değerlendirmeleri kabul etmediğini belirterek tarafıma 'yazılı' bir açıklama gönderdi. Şeker'in açıklamasını aynen sizlere sunuyorum... (V.B)

"Sayın Beki,
Toplumun doğru bilgilenmesi amacı ile haberiniz hakkında bu tashihi yayınlama gereği duydum. Yayınlarsanız toplumun doğru bilgilenmesini sağlamış olursunuz.

'Kurşunlu'da kaybeden Çankırı'da tırnak tutmanın gayretinde' diye bir haber arası paragraf yazıyorsunuz. Ben Kurşunlu'da birşey kaybetmiş değilim, il başkanımız ve milletvekillerimizin ortak iradesi ile Çankırı'dan 1.sıra aday gösterildim, önce bir algı oluşturuyorsunuz daha sonra oluşturduğunuz algıya kendiniz kapılıyorsunuz. Sanki Kurşunlu İGM adayları Çankırı'dan önce belirlenmiş gibi ya da Çankırı İGM üyeliği Kurşunlu İGM üyeliğinden daha önemsizmiş gibi Kurşunlu'dan aday olmak ve seçilmek Çankırı'dan daha zormuş gibi bir kurgu ile haber yapıyorsunuz. Öncelikle bizim siyaset anlayışımızda, partimiz ve parti büyüklerimiz hangi kademede ne görevi verirse itirazsız ve tam bir teşkilat disiplini ile itaat edilir. Paragrafın devamında İl başkanlığı için aday olduğumu ve vekillerden Yeşil ışık alamadığımı yazmışsınız.

Daha önce de size söylediğim gibi İl Başkanlığı için herhangi bir talebim olmadı. Ancak tamamen benim dışımda gelişen süreç sonucu genel merkez tarafından çağrıldım ve İl Başkanlığı hakkındaki görüşlerim soruldu. Tekrar söylüyorum herhangi bir göreve talip olmadım. Fakat almış olduğumuz teşkilat terbiyesi sonucu tarafımıza tevdi edilmiş ve edilecek her görevi layıkıyla elimizden geldiği kadarı ile yerine getirmeye çalıştım bundan sonra da çalışacağım. Ömrümüzün hiç bir döneminde siyasetimizi bel altı vuruşlar ile yapmadık asla yapmayacağız.

Bizler kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine iman ettik. Ne başarılarımızı nede oturduğumuz koltukları kendimizden bildik. 20 yıl boyunca iktidar olma ihtimali en düşük partide siyaset yaptık, bugün ise halkını arkasına almış bir dünya lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesinde siyaset yapmaktayız. Ne bundan önce, ne bundan sonra inancımızda ve kişiliğimizden taviz vererek, eğilerek,yamularak siyaset yapmadık bundan sonrada yapmayacağız. Tarafımdan yapılan bu açıklamanın yayınlanması ümidi ile...

Ruhi Şeker..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler