Akçavakıfta oylar Ak Partiye! Ama...

Akçavakıf'ta oylar Ak Partiye! Ama...

Sözcü18 Seçim Kervanı, Akçavakıf köyünde seçimin nabzını tutmaya çalıştı.

Çankırı Merkez'den ayrılan Sözcü18 Seçim Kervanı rotasını Ilgaz yönüne çevirdi. Merkez'den ayrıldıktan sonra ilk durağımız Akçavakıf köyü oldu.

İbrahim Zencirci ile birlikte günün ilk saatlerinde köy girişindeki konakta sürdürülen çalışmaları "imece" yöntemiyle gerçekleştiren Akçavakıf köyü sakinlerinin arasında buldum kendimi.

akcavakif-koy-kervan-resim-03.jpg

Verdikleri bilgiye göre köy konağının üzerine bir kat daha çıkılacak ve köyde yaşayanların ihtiyaçlarını giderecek bir çalışma içerisinde olduklarını belirttiler. Köy konağı Ak Parti bayraklarıyla donatılmıştı. Köyün ortasından geçen Çankırı - Kastamonu karayolu köylünün en büyük çilesi!

Nasıl olmasın ki, son yıllarda yaşanan kazalarla 10 kişinin üzerinde can kaybı yaşamışlar. Son olarak yaşanan kazada yaşlı bir çift hayatını kaybetmiş.

Köyün ortasından geçen karayolu cami ile cemaati de ayırmış! Özellikle akşam ve yatsı namazlarını cemaatin camide kılması hemen hemen imkansız gibi. İçinde bulunduğumuz grubun yaş ortalaması 50'nin üzerinde. Tamamı birşeyler söyleme derdinde ancak ortaya koyduğum kuralla aralarından birini sözcü seçtik ve başladı anlatmaya:

 akcavakif-koykonagi-resim-04.jpg

"Köyümüze gelen siyasetçiden birinci isteğimiz köyü ikiye ayıran bu karayolu üzerinde ya alt ya da üst geçit yapılması oluyor. Ancak bugüne kadar bu talebimiz karşılanmadı. Talebimiz karşılanmadığı için de köyde yaşanan trafik kazaları nedeniyle can kayıpları giderek artış gösteriyor. Buna yürek dayanmaz. Hiç unutmam köye gelen yetkili 'Bunun yapılması için 500 bin tl lazım' demedi mi, beynimden kan fışkırdı! 10'dan fazla kayıp verdik. Her bir can 50 bin tl mi?

Köyde işsizlik yaşanıyor. Gençler burada yaşamak istemiyor. Su problemimiz mevcut. Yeterli miktarda suyumuz yok. Köyde yaşayanların bir çoğu emekli. Aldığımız emekli maaşı yetmiyor. Daha sayayım mı!" dedi ve sustu.

Aradan bir arkadaşımız seslendi: "Gazteci bey! 2003 seçimlerinde İsmail Ericekli gelmişti köyümüze! 'Aha benim fabrikam şurada Korgun'da! Her Cuma gelip sizin camide namaz kılacağım sonra fabrikama gideceğim' demişti! Oyları verdik, kendisini milletvekili yaptık, gidiş o gidiş!"

akcavakif-cami-kervan-resim-06.jpg

Ne diyebilirdim ki? Sadece sordum: O cami bu cami mi? diye...

1"2 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde köyde bulunan seçmenin tercihi ne olur?" diyerek ardından ikinci soruyu patlatınca "Çoğunluk Ak Parti çıkar" dediler...

İnşaatı sürdürülen köy konağının çevresi Ak Parti bayraklarıyla donatılmıştı. Ak Parti'nin adayları da köyü ziyaret etmişler ve mevcut adaylar alt geçit sözü vermişler...

Günlük çalışmalarını daha fazla aksatmadan köyden ayrılma düşüncesine girdiğimde "İyi de bir sorum daha var! İşsizlik diyorsunuz, su yok diyorsunuz, alt geçit yapmadılar can kaybı veriyoruz diyorsunuz, emekli maaşımız yetmiyor diyorsunuz! Oylar yine Ak Parti'ye diyorsunuz! Bu işte bir terslik yok  mu?" dedim!

Demez olaydım! Aldığım yanıt: Başka oy verilecek parti mi var?

Köyden ayrılma zamanı geldi... Yol uzun... Vatandaşın tercihini Akçavakıf'ta bıraktık ve İndağı'na doğru yol almaya başladık...

Haber: Vedat Beki Fotoğraflar: İbrahim Zencirci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler