Akdeniz'de 400 kişi taşıyan göçmen teknesi battı

Akdeniz'de 400 kişi taşıyan göçmen teknesi battı

Yeni bir tekne faciası daha...

Dünya, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük mülteci kriziyle karşı karşıya. İç karışıklıklarla kaynayan ülkelerinden kaçarak Avrupa'ya ulaşmaya çalışan yüzlerce insanın toplu ölüm haberlerinin sıradan bir hâl almaya başladığı şu günlerde, Libya açıklarında batan bir teknede çekilen fotoğraflar yaşanan dramı en çarpıcı şekilde gözler önüne serdi. İçinde bulunduğumuz çağ birçok uzman tarafından "mülteci yüzyılı" olarak değerlendirilirken, dünyanın gözü önünde cereyan eden bu facialara seyirci kalınması ise sorunun bir başka boyutu. Son faciadaki tüyler ürperten detayı ise BM açıkladı: "Hayatta kalan göçmenlerle konuştuğumuzda bize tıka basa dolu teknelerde insan kaçakçılarının geminin ambarında kalanlardan dışarı çıkıp nefes alabilmeleri için para istediği söylendi."

Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşıyan bir tekne Akdeniz'de battı. Yaklaşık 400 kişi taşıdığı belirtilen teknedeki 200'e yakın göçmenin hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Libya'nın Zuvara kasabasındaki bir güvenlik yetkilisi, Reuters'a yaptığı açıklamada, batan teknede yaklaşık 400 kişi olduğunu söyledi.

31032740-001.jpg

Reuters'a konuşan İbrahim el Attuşi isimli bir Kızılhaç görevlisi, şu ana kadar batan teknedeki 82 kişinin cesedine ulaşıldığını, yaklaşık 100 kişinin halen kayıp olduğunu belirtti.

Attuşi, 198 göçmenin ise kurtarıldığını açıkladı. Çoğu Afrikalı olan bu kişilerden 147'si Trablus'un batısında yer alan Sabratha'daki bir gözaltı merkezine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler