Akdenizde sıcak saatler

Akdeniz'de sıcak saatler

Koalisyon Güçleri ,25 gemi ve denizaltıyla Libya açıklarında

Akdeniz'deki ABD savaş gemileri Libya'daki hedeflere füze fırlatıyor..

Libya'daki kaddafi güçleri hedef alınıyor.Gece savunmasının güçsüz olduğu Libya'ya Amerikan gemileri, Kaddafi güçlerine füze fırlatmaya başladı.

Libya'daki hedeflere seyir (cruise) füzeleri fırlatıldığını duyurdu. ABD savunma yetkililerine dayanılarak verilen haberde bir savaş gemisinden fırlatılan füzelerle, Libya'nın hava savunma sistemlerinin hedef alındığı belirtildi.

Bir yetkili, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanada'dan oluşan koalisyon güçlerinin, Libya'nın kıyı kesimindeki hedefleri vurmakta olduğu belirtildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz güçlerinin de devrede olduğunu, operasyonlara katıldığını açıkladı. Öte yandan Libya resmi TV kanalı başkent Trablus'ta sivil noktaların hedef olduğunu öne sürdü. Haberde, "Haçlı düşmanlar"ın savaş uçaklarının Trablus'taki sivil hedefleri bombaladığı belirtildi. Libya devlet televizyonu, koalisyon güçlerinin yakıt tanklarını da vurduğunu duyurdu.

Amerikalı yetkililer, ABD ve İngiltere denizaltılarından 110'dan fazla Tomahawk füzesinin Libya hedeflerine fırlatıldığı bilgisini verdi.

SALDIRILAR SONRASI LİBYA'DAN İLK AÇIKLAMA
Saldırılarda zarar gören sivillerin sayısı giderek artıyor. Ambulanslar ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Bizim ateşkes kararımız sonrası barbarca bir saldırıdır. Herhangi bir bahanesi olamaz. 

Bazı ülkeler ve BM Libya'ya saldırı kararı almıştır. Bu saldırılar bizim moralimizi bozamaz. Biz silahlı El Kaide milisleriyle savaşıyoruz. Kitleler toplanıyor ve devrime bağlılıklarını gösteriyorlar. Bütün bunlar Libya halkının devrime olan bağlılığını ortaya koyuyor. 

Bzi ateşkes konusunda sözümüzü tuttuk. Bunun kanıtı da BM'ye gönderdiğimiz talep. Kendi ekiplerini Libya'ya göndersinler. İlgili taraflardan gözlemci gönderilmesini istedik. Ve bu gözlemciler aracılığıyla burada ne olduğu öğrensinler diye ama gözlemci yerine füze gönderdiler. Sivil ve askeri hedefler vuruldu.Bu arada Fransız bir savaş uçağı düşürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler