Akın İpek hakkında sürpriz karar

Akın İpek hakkında sürpriz karar

Londra'da yaşayan firari Akın İpek hakkında sürpriz bir karar alındı...

Firari FETÖ'cü Akın İpek'e Londra'da ev hapsi verildi. İpek'in pasaportuna da el konuldu. İngiliz makamları İpek hakkında yakalama kararı çıkararak mahkemeye sevk etti. İpek'in Londra'dan ayrılması ve evi dışında bir yerde kalması yasak...

Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) "çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, kısa bir süre önce Londra’da görüntülenmişti. Kent merkezindeki "Temple" semtindeki lüks, tarihi binada bir ofisi merkez olarak kullanan İpek’in, kentin finans merkezi The City’de ve Gray's Inn Road’da da birer ofisi bulunuyor.

Türkiye’nin hakkında kırmızı bülten talebinde bulunduğu Akın İpek’in iadesi konusunu son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra ziyaretinde gündeme getirmişti.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın aktardığı habere göre İpek birkaç gün önce gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı. Türkiye’nin iade talebinin usule uygun olduğuna hükmeden mahkeme iadeye ilişkin kesin kararını eylül ayında vereceğini belirterek bu süreç için bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda Akın İpek’in pasaportuna da el kondu. İngiliz mahkemesi ayrıca İpek’in Londra’dan ayrılması ve evi dışında bir yerde kalmasını da yasakladı.

İNGİLİZ MALİYESİ DE SIKIŞTIRIYOR
Akın İpek bir süredir İngiliz makamlarıyla da bu ülkedeki mali işlemleri nedeniyle sorun yaşamaya başlamıştı. İngiltere Yüksek Mahkemesi, İpek’in şirketin varlıklarını yasaya aykırı olarak kişisel hukuki masrafları için kullandığına hükmetmişti. İpek’in, şirkete ait on milyonlarca doları, banka dekontları ve diğer belgeleri sakladığı da İngiltere’deki davada kanıtlanmıştı.

akin-ipek-londra-ev-hapsi-feto-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler