Akit TV sunucusu Ahmet Keser'e hapis cezası

Akit TV sunucusu Ahmet Keser'e hapis cezası

Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programında kullandığı ifadeler nedeniyle "basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılanan sunucu Ahmet Keser, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Akit TV’de çalıştığı dönemde yaptığı ‘Gün Başlıyor’ isimli programdaki; “Sivilleri öldürecek olsak başta Cihangir’den başlarız. Nişantaşı, Etiler var… Bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var, buralardan başlarız” sözleri nedeniyle sunucu Ahmet Keser hakkında “Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki görülen karar duruşmasında söz alan sanık Keser'in avukatı, “Sözlerin şiddete çağrı söz konusu değildir. Aksine sivillerin öldürüldüğüne ilişkin bir yalanın mantıksızlığı ve haksızlığını ortaya koymuştur. Toplumsal gruplara yönelik tahrik söz konusu değildir. Aradan geçen bunca zaman, müvekkilimin kastının kin ve düşmanlığa tahrik olmadığının canlı şahididir. Toplum içinde, bu sözler nedeniyle kaygı duyan kesim olmadığı gibi şiddeti çağrıştıran herhangi bir eyleme de rastlanmamıştır. Müvekkilimin eyleminin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı mütalaa olunarak beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

MAHKEME CEZAYI ERTELEMEDİ!
Mahkeme, tutuksuz sanık Ahmet Keser'in “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırdı. Mahkeme Keser'in cezasını da ertelemedi. Yani Keser’in cezası onanırsa cezaevine girecek.

NE DEMİŞTİ?
Keser, hakim karşısına çıktığında kendisini “Benim derdim, kimse birbirine girmemesidir. Ben bu suçun işlenmesine mani olmaya çalışırken de bu suça maruz kaldım. Ben bu suçu kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum” diye savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler