AKP Çankırı İl Kongresine sıcak saatler kala

AKP Çankırı İl Kongresine sıcak saatler kala

AKP Çankırı teşkilatında gözler yarın saat 11.00'de yapılacak 5. Olağan İl Kongresine çevrildi.

Cumartesi (yarın) Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresine sıcak saatler kala, siyasi kulisler hayli hareketli ve de çalkantılı.

Celal Kaman'ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu tarafından 'İl Başkan Adayı' olarak açıklanması ile birlikte kaynamaya başlayan 'Çankırı kazanı' dün akşamdan itibaren sakin bir görüntü almaya başladı.

KONGREDE İKİNCİ ADAY SÜRPRİZ OLUR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin son 48 saattir yaşanan gelişmelerden elde ettiği sonuca bakacak olursak, AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinde Celal Kaman'ın çıkartacağı liste dışında ikinci bir liste çıkmayacağı şeklinde.

MUSA ÇAĞLAR CEPHESİ SUSKUNLUĞUNU SÜRDÜRÜYOR
Celal Kaman isminin açıklanmasından önce bölge milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından sınırsız bir desteğe sahip olan Merkez ilçe eski Başkanı Musa Çağlar, son 48 saattir Sözcü18'in ısrarlı telefonlarına yanıt vermiyor. Çağlar'ın yakın çevresinden elde edilen bilgilere göre dün akşam saatlerine kadar, cumartesi günü yapılacak olan kongrede 'liste çıkartma' eğilimi hayli yüksek olmasına karşın, bugün itibariyle Musa Çağlar'ın 'başkan adayı' olarak kongre salonuna girmeyi düşünmediği öğrenildi.

Çağlar'ın yakın çevresinin kendisine aday olması yönünde yoğun baskı yaptığı ancak 'aday olmama' konusundaki fikrinin değişmediği de gelen bilgiler arasında.

ERDAL YILDIZ: EN FAZLA ŞAŞIRDIĞIM OLAY...

erdalyildiz-akp-cankiri-resim-01-001.jpg

Sözcü18 Haber merkezine konuşan il başkan adaylarından işinsanı Erdal Yıldız "Genel Merkezimizin ve de Başbakanımızın verdiği karara saygı duyuyorum. Yarın yapılacak olan il kongremizde aday olmayacağım. Aday olan arkadaşımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin "Adaylık sürecinde sizi en fazla şaşırtan olay ne oldu?" şeklindeki sorusuna Erdal Yıldız "Bu süreç içerisinde fazlasıyla şaşırdığım nokta, yaklaşık 400'den fazla delegenin karda-kışta, buzlu ve soğuk bir havada Çankırı'nın dört bir yanından gelerek İl binasında katıldığı yoklamanın sonucunun havada kalmasıdır" dedi. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün için kongrede delegenin karşısına konulan ismi partimizin genel başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tespit etti. Bu durumda kime karşı aday çıkacaksın? O yüzden yapılacak olan il kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ancak şunları da söylemeden edemeyeceğim. Siyasette başarının delegenin teveccühüne mazhar olmaktan geçtiğini söylenir. İl Başkanlığına adaylık sürecinde partimiz temayül yoklaması da yaptı. Karda-kışta, o soğuk günlerde delege Çankırı'ya geldi oyunu büyük bir çoğunlukla şahsımdan yana kullandı. Sonuç! 'Delegenin oyunu almalısın' dediler biz onu da aldık. Ancak bazı şahsiyetler, kendilerine il başkanı seçmek isteyenler işi bu noktaya getirdiler. Bölge milletvekiliyle beraber hareket ederek 'adaylığın bana verilmesi halinde kendi taraflarında, onlara verilse bizim tarafta olaylar çıkacağını iddia ettiler. Bunda da başarılı oldular. Bir tek Merkez belediye başkanının istemediği ancak tüm belediye başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, il genel meclis üyelerimizin istediği başkan adayı bendim. Lakin sonuç ortada. Öyle zannediyorum ki içinde bulunduğumuz tabloya 630 delegemizin büyük çoğunluğu da üzüldü. Zaman herşeyin ilacı. Umarım yaşanan süreçten AK Parti kazanarak çıkar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler