AKP Çankırı milletvekili Çivitcioğlu'ndan büyüklere masallar

AKP Çankırı milletvekili Çivitcioğlu'ndan büyüklere masallar

Geçen yıl 24 Haziran'da AKP Çankırı milletvekili seçilen Salim Çivitcioğlu, aradan geçen bir yılın ardından ilk kez yerel medyanın karşısına çıktı ve vatandaş için tabir yerindeyse 'büyüklere masallar' dizisi çekti...

AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, 24 Haziran 2018 tarihinde milletvekili seçildiği günden bu yana geçen 365 günlük aradan sonra ilk basın toplantısını gerçekleştirdi... Yerel medyanın karşısına ilk kez çıkmış olmasına karşın Çivitcioğlu gerçekleştirdiği toplantıyı teamüllerin de dışına çıkarak partisinin il başkanı olmadan gerçekleştirdi! Ki bu durum mensubu olduğu partisi içerisinde önümüzdeki günlerde hayli tartışılır!

Milletvekili Çivitcioğlu İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık ile birlikte gerçekleştirdiği ve kişisel tabirimle 'masallar' anlattığı toplantıda "Kızılırmak Tımarlı Sulaması Projesi ile ilimizde 67 bin 720 dekar zirai alan sulanacak. Koyunbaba Barajı sulamasını ise 2021 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Korgun Yolkaya, Karatekin, Kalfat, Kurşunlu İğdir, Şabanözü Kutluşar’da barajlı gölet çalışmaları devam ediyor." dedi.

Milletvekili Çivitcioğlu'nun sözünü ettiği projelerin tamamının kökleri 23 ve 24. Dönem TBMM Çankırı Milletvekillerinin icraatlerine dayanıyor. Kaldı ki başta Kalfat olmak üzere Kutluşar baraj gölet çalışmaları da yüklenici müteahhitlerin 'çürük' çıkması nedeniyle adeta kangrene dönmüş projeler olarak karşımıza çıktığı bilinen bir gerçekken!

ÇOK NET İFADELERLE; 27 HAZİRAN'DAN BU YANA ÇANKIRI'YA ÇİVİ ÇAKILMADI!
27 Haziran 2018 Genel seçimleri ile mazbatasını alan ve Çankırı Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Salim Çivitcioğlu'nun bir yıldan bu yana, bırakın 'Çankırı ile ilgili projeler hakkında detaylı açıklama' yapma isteği, kendisini seçen Çankırı halkına karşı bir 'teşekkür' mahiyetli basın toplantısı dahi yapmamış olması hayli düşündürücü!

Bununla birlikte bir yıl sonra gerçekleştirdiği dünkü basın toplantısında da ortaya koyduğu 'bomboş' içerik, temsilcisi olduğu AKP iktidarının tıkanmışlığına da işaret ediyor! Bölgede temeli atılan, yapımına başlanan belli başlı projeler bırakın 'durma noktasında' olmayı, resmen 'kepenk kapatma'yı yaşamakta!

Yaptığı 'hastane yeri' (!) açıklaması ise apayrı bir başlık! Yapılması düşünülen Çankırı Devlet Hastanesi ile ilgili 2019 yılı bütçesine 1 TL dahi ödenek konulmamışken, yeni hastanenin 2020'de başlayıp 2021'de bitirilecek olması ise tam anlamıyla hayal ürünü!

Bütün bunlar gündemdeki sıcak yerini korurken; Şehrin iktidar mensubu milletvekili basın toplantısı yapıyor ve medyanın haber başlıkları "Hastane yeri açıklandı" (!) olabiliyorsa, sayın milletvekilinin 'büyüklere masal' anlattığını da ifade etmek bizlerin en doğal hakkı olmalı... Olabilmeli...

Çankırı-Ankara karayolu herkesin gözünün önünde! Yıllardır köstebek tarlası olmaktan kurtulamadı! Başta Karayolları ekipleri olmak üzere önüne gelenin kazma-kürek salladığı yolun, nedendir bilinmez bir türlü ne eksiği bitti ne de ortaya çıkardığı problemleri! Buna karşın bölgenin milletvekili kendisinin de sürekli kullandığı karayolu ile ilgili bugüne kadar vatandaşa olumlu yansıyacak hangi hamleyi yaptı ki, mevcut çile bugün de sürmekte!

Dile getirdiğim eleştirilere ilave olarak önemli bir ayrıntıyı da okuyucularımın takdirine sunmak istiyorum! Basın toplantısı ile ilgili yayımlanan videoları izlediğimde sayın milletvekili kendisine sorulan sorulara yanıt verirken sürekli olarak 'alaycı' bir üslup içerisinde karşılık vermenin gayretinde! Bu durum da kendisi ile ilgili yapılan değerlendirmeleri menfi yönde etkilemekte! Umarım kendisi, önümüzdeki süreçte böylesi tavırlardan uzaklaşma eğilimi gösterir!

SON SÖZ
AKP'nin Çankırı'yı temsil eden iki milletvekilinden biri olan Çivitcioğlu'nun bugüne kadar sergilemiş olduğu performans, geçmişteki milletvekillerinin en kötüsünden (!) daha da kötü!

İstanbul'dan gelip listeye giren ve 3 dönemdir Çankırı milletvekili olarak parlamentoda görev yapan M. Emin Akbaşoğlu'nun adı her ne kadar 'Akboşoğlu'na çıkmış ise de, şehrin merkezinden çıkan isimler arasında yer alan Salim Çivitcioğlu'nun da çok yakında 'Çıt Çıt Salim' ya da 'Gıd Gıd Salim' olarak anılmaya başlanması hiç de yadırganmamalı!

Nedenleri başka bir yazıya bırakalım...

Vedat BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler