AKP Çankırı'da bin'e yakın partili istifa etti!

AKP Çankırı'da bin'e yakın partili istifa etti!

31 Mart Pazar günü yapılan seçim sonrasında Çankırı Belediye Başkanlığı'nı kaybeden AK Parti'de, görevden alınan İl Başkanı yerine yeni atama süreci tamamlandıktan sonra gündeme bomba bir iddia düştü...

AK Parti Çankırı İl teşkilatında sorunlar giderek büyümekte... Görevden alınan İl ve Merkez İlçe Başkanlarından sonra yaşanan karmaşa, gündeme düşen 'istifa' iddialarıyla yeni bir hal aldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana AK Parti Çankırı İl ve Merkez ilçeye üye olan partililerden yaklaşık bin dolayında ismin istifa ettiği öğrenildi.

Çankırı Merkez'de 9 bin dolayında üyeye sahip AKP'nin hızla üye kaybetmesinin nedenleri arasında Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmesi ile birlikte İl Başkanı tespitinde izlenen hatalı stratejinin de etkisi olduğu belirtilmekte.

HAFTA İÇERİSİNDE BELEDİYE ÇALIŞANLARINDAN DA İSTİFA GELİYOR
Öte yandan istifalarla ilgili olarak görüştüğümüz bazı isimler, istifa sürecinin giderek yaygınlaşacağını belirterek "İçinde bulunduğumuz hafta bitmeden Çankırı Belediyesi'nde çalışan personelin büyük bir bölümü de AKP üyeliğinden istifa edecekler" iddiasında bulundu.

VEDAT BEKİ'NİN ELDE ETTİĞİ BİLGİLERE GÖRE;
İL BAŞKANI TESPİTİNDE İZLENEN YOL,
PARTİ TABANINDA TEPKİLERE NEDEN OLDU
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, istifaların nedenleri konusunda yaptığı araştırmada elde ettiği bilgileri şöyle değerlendirdi:

"Parti tabanında 1 Nisan'dan bu yana ferdi istifalar beklenenin çok üzerinde yaşandı. Bunların sayısını bugün için bin dolayında olduğu konuşulurken, önümüzdeki dönemde bu istifaların gruplar halinde olması beni şaşırtmayacak! Belediyenin kaybedilmesi, AK Parti'nin ülke genelinde yaşadığı sorunlar, yapılan her seçim sonrası alınan oy  yüzdesine bakıldığında Türkiye genelinde ilk 10'a giren Çankırı'da partinin böylesi bir duruma düşmüş olması hayli analize gebe!

Özellikle yeni il başkanını tespit sürecinde Genel Merkez yönetiminde görev alan isimler büyük hatalar yaptılar! Çankırı'dan 9 ismi Ankara'ya öngörüşmeye çağıran yetkililer, bunların içerisinden 3 ismi sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına götüremediler. Merkez'den iki isim tespit ettiler ve 3'üncü ismi Ankara'da yaşayan bir Çankırılı isim bularak Çankırı'da bu işin içerisinde olanlara karşı büyük haksızlık yaptılar! Kimse kişisel olarak Uğur Sucu ismine karşı değil! Ancak Genel Merkez bu davranışıyla Çankırı'da partiye hizmet edenleri, partiye gönül verenleri fazlasıyla yaralamış görülüyor!

Bununla birlikte İl Başkanlığına atanan isim ile eski Belediye Başkanı İrfan Dinç arasında uzun süredir bir küslük yaşanmakta! Bunu bilmeyen yok! Bu durumun da yaşanan istifaların sayısını artıracağı şeklinde ortak bir değerlendirme mevcut. Bununla birlikte Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan liderliğinde kurulacak yeni parti beklentileri de istifaları önümüzdeki süreçte daha da hızlandıracak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler