AKP Çankırı’da İl Başkanı arayışı tam gaz devam ediyor!

AKP Çankırı’da İl Başkanı arayışı tam gaz devam ediyor!

3 Şubat 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olağan Çankırı İl kongresinde İl Başkanlığına kimsenin talip olmaması AKP Genel Merkezini kara kara düşündürüyor.

3 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek AK Parti Çankırı 7. Olağan İl Kongresine sayılı günler kala, parti genel merkezi, il başkanlığı koltuğu için "kendisinden iş isteyen kadınları taciz etmeyen", "donu düşük olmayan", "FETÖ'nün avukatlığını yapmamış", "ismi herhangi bir yolsuzluğa karışmamış" adaylar aradığı iddiaları geçtiğimiz günlerin önemli gündem maddesiydi!

Böylesi bir gündemle maddesiyle bu günlere gelen AK Parti Çankırı kurmayları (!), il kongresine daha önce tespit edilen kriterlere uygun isimlerin ortaya çıkmaması üzerine mevcut il başkanı Av. Abdulkadir Çelik ile "zorunlu" (!) olarak sürece devam edileceği siyaset kulislerinde fazlasıyla konuşulur oldu...

KONGREYE "MÜPTEZEL" DAMGASI!
Genel Merkez'in son eğiliminde ise milletvekilliği seçimi öncesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın oğluna Çankırı’dan 4 traktör verdiğini ve parasını da "bir şekilde" (!) tahsil ettiğini beyan eden "müptezel Salim"in etkili olduğu siyasi kulislerde dillendirilmekte.

AKP Çankırı teşkilatında "sözde" (!) milli görüşçü kanadı temsil eden "Simitçi vekil Akbaşoğlu"nun suya sabuna dokunmayan tavırları üzerine "Müptezel Salim"in Genel Merkezde görevli Kadir Celal Ursavaş ile birlikte başta il yönetim kurulu olmak üzere üst kurul delege listesini hazırladığı iddia edilmekte.

İL KONGRESİ ÖNCESİ TEMAYÜL
Öte yandan Genel Merkez adına Bölge Koordinatörü Milletvekili Şengül Karslı’nın Çankırı’ya gelerek yaklaşık yüz kişiyle bir temayül yoklaması yaptığı öğrenildi.

KONGREDE MİLLİ GÖRÜŞ TASFİYE EDİLECEK
AKP Çankırı'da 3 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek İl Kongresi'nde partinin kuruluşundan bu yana oldukça etkin rol oynayan Milli Görüş kökenli isimlerin tamamına yakın bir bölümünün de tasfiye edilecekleri de partililer arasında konuşulan bir diğer önemli konu olarak karşımıza çıkmakta.

KONGREYİ GÖVDE GÖSTERİSİNE ÇEVİRME ADINA
KONGRE ÇARŞAMBA GÜNÜNE ALINDI!
Edinilen son dakika bilgisine göre AK Parti Çankırı 7. Olağan İl Kongresi'nin tarihi, şehir merkezinde gerçekleştirilen pazara göre ayarlandı. Merkez'de gerçekleşen 'Çarşamba pazarı'na yakın ilçe ve köylerden geleceklerle kongrenin yapılacağı Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunu doldurma çabalarına önemli destek olacağı düşünülmüş!

ÇERKEŞ'DEKİ PAZARLA ÇATIŞTI!
Merkez'deki 'Çarşamba Pazarı'nı düşünenler ne yazık ki Çerkeş'deki pazarı unutmuşlar! Çerkeş'den gelmesi gereken yaklaşık 50 kişilik il delegesinden önemli bir bölümü Merkez'deki kongreye gelmeleri çok mümkün görülmüyor. Gerekçeleri de şimdiden hazır: Pandemi yasakları nedeniyle işler zaten kesat! Haftada bir gün olan pazar saatlerinde dükkan açık tutulmalı! O yüzden Kongreden önce çoluk çocuğumuzun rızkı için Çerkeş'deyiz!

Bütün bu değerlendirmeler ışığında gözler 3 Şubat Çarşamba günü Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunda saat 12:00'de start alacak olan AK Parti İl Kongresi'ne çevrilmiş durumda... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
51 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler