AKP İlçe Başkanı'nı koltuğundan eden şiir davalık oldu

AKP İlçe Başkanı'nı koltuğundan eden şiir davalık oldu

AK Parti Çerkeş İlçe Başkanı Hayati Kaya'yı koltuğundan eden o şiir için yapılan şikayet kayda değer bulundu ve konu mahkemeye intikal etti.

Çerkeş'te çıkan 'Vuslat Haber' dergisinde 'Hüseyin Çakır' imzasıyla yayımlanan 'Yan Gelip Yatmadım Ana' başlıklı şiir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle adliye koridorlarına düştü.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Vuslat Haber dergisinin Ocak-Şubat 2016 sayısında yer alan şiir nedeniyle, derginin editörü olarak görünen Hayati Kaya, o gün itibariyle AK Parti Çerkeş İlçe Başkanlığı koltuğunda oturuyordu.

Dergi basılıp piyasaya çıktıktan sonra yaşanan tartışmalar Hayati Kaya'yı ilçe başkanlığı koltuğundan etmişti.

VATANDAŞIN ŞİKAYETİNİ CUMHURİYET SAVCISI HAKLI BULDU!
Derginin dağıtımı ile biirlikte başlayan tartışma sonrası Çerkeş'te işletmecilik yapan Ergin Yılmaz isimli vatandaş, Hüseyin Çakır imzalı 'Yan Gelip Yatmadım Ana' isimli şiirde "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeriyor. Ben de şiiri yazandan ve dergi sahibinden şikayetçiyim" diyerek Cumhuriyet Savcılığında dilekçe ile müracaatta bulundu.

Şikayet üzerine Emniyet tarafından Ergin Yılmaz'ın alınan ifadesi sonucu yapılan soruşturma neticelendi ve Çerkeş Cumhuriyet Savcılığınca başta derginin sahibi Turhan Demir ile şiiri kaleme alan Hüseyin Çakır hakkında dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 13 Ekim 2016 günü saat 10.05'te Çerkeş Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

İŞTE DAVALIK OLAN O ŞİİR

13669622_10154419377218701_1856640382221097709_n-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler