AKP ile ilgili tarihi sırrı açıkladı

AKP ile ilgili tarihi sırrı açıkladı

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Bayburt'ta yaptığı mitingde siyasi gündeme yeni bir iddia attı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti kurulmadan önce ABD büyükelçiliği siyasi müsteşarının kendisini ziyarete geldiğini ve "AKP diye bir parti kurulursa ne olur?" dediğini iddia etti.

Partisince Bayburt'ta, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen miting alanına, Bayburt Atlı Spor Kulübü cirit takımına ait at üstünde halkı selamlayarak gelen Zeybek, parti otobüsünden halka hitap etti.

Vatanını, milletini sevenleri ittifak yapmaya çağırdıklarını belirten Zeybek, "Hiçbiri söylediklerinde samimi olmadıkları için gelmediler ve sınıfta kaldılar. Demek ki söylediklerine onlar bile inanmıyorlar. İnanmadıklarını söyleyerek halkı kandıranlara yazıklar olsun ama bir şerefli parti, Trabzon'dan çıkmış, dünya çapında şöhret kazanmış, imanlı kadrosuyla değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Haydar Baş çağrımıza katıldı. Onu da Bayburt'tan selamlıyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk mitingini Bayburt'ta yaptığını anımsatan Zeybek, "Neden acaba? Çünkü o biliyor ki, gerçek rakibi ve ensesinde hissettiği kıratın gerçek süvarisi Namık Kemal Zeybek'tir. O beni memleketimde vurmak istedi ama yanılıyor, Demokrat Parti'nin mitinglerinde bir bakan görevlendiriyordu, yetmedi iki bakan görevlendirdi. Şimdi iki bakan bana bakıyorlar, beni takip ediyorlar. Namık Kemal Zeybek'i izlemekten sorumlu iki bakanımız var, hayırlı olsun. Önümüze engel çıkarıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler" dedi.

"Tarihi bir sırrı açıklıyorum"

"Şimdi size Demokrat Parti Genel Başkanı olarak tarihi bir sırrı açıklıyorum" diyen Zeybek, şöyle devam etti: "Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi kurucusu ve başkanı olarak görevimin başındayken, ABD büyükelçiliği siyasi müsteşarı beni ziyarete gelmek istediğini söyledi. Yanında heyetle geldi. Bana üniversiteyle ilgili sorular sordu, cevaplar verdim ama asıl geliş sebepleri başkaymış.

O zaman AKP diye bir hükümet yoktu, 57. koalisyon hükümeti vardı. (AKP diye bir parti kurulursa nasıl olur) dedi. (İyi olmaz) dedim. (Biz onu destekleyeceğiz, siz de içinde var olur musunuz) diye sordu. ABD'nin ve onun siyasi müsteşarının kuracağı bir parti olacak ve sizin hemşehriniz Namık Kemal Zeybek de böyle bir partide yer alacak. Siz bunu kabul edebilir misiniz? ABD'nin ve onun arkasındaki, dünyayı sömürmek ve dünyayı yok etmek isteyen global kapital gücün, yani büyük şirketlerin kurdurduğu bir partiden bu ülkeye hayır gelir mi? Ben bu sırrı açıklamak için çok düşündüm. ABD ve yandaşları tarafından verilen bu görevle AKP iktidara getirildi. Artık bunu açıklasınlar ve verilen görevin ne olduğunu herkese duyursunlar."

Türkiye'nin güneydoğusunda terörist devlet inşa edilmek istendiğini öne süren Zeybek, "Verdikleri görevlerden birisi de Türkiye'nin güneydoğusunda bir terörist devlet inşa etme görevi. AKP'nin gittiği yer, Türkiye'yi güneydoğudan koparmaktır, adım adım buna doğru gidiyor. Önce Türklük kavramını ortadan kaldırdılar. Bu hükümet adım adım gafildir, gaflet içinde bu oyunlara alet oluyor. Türkiye'yi bölünmeye, dağılmaya doğru götürüyor" diye konuştu.

Zeybek, Amerika'dan verilen üç mesajın şu anda yerine getirilmekte olduğunu öne sürerek, "Nedir bu mesajlar? Washington, 28 Ocak'taki Bush-Erdoğan görüşmesi sonucunda (Kıbrıs'tan vazgeçin) dedi ve vazgeçildi. Didim'in açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adaları Yunanlılar tarafından işgal edildi, hükümet buna sessiz kaldı. Kıbrıs'ı peşkeş çekiyorlardı adetleri üzere, şimdi Didim'den görülen bu iki ada maalesef şu anda Yunanlıların işgali altında" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler