AKP treninden inen inene

AKP treninden inen inene

Siyaset gündemi, İYİ Parti ve CHP’nin transferlerini konuşuyor. İktidar partisinin tüm kademelerinden muhalefete geçiş arttı.

ANADOLU'da birçok ilde iktidar partisinden toplu olarak istifa edip muhalefete geçen partililer var. Ancak hem vekil hem de eski milletvekili olarak görev yapan isimler 'ilk kez' İYİ Parti ve CHP'ye geçiyor. İşte son iki yılda yaşanan bazı 'rozet' değişimleri: AKP, son iki yılda İYİ Parti'den milletvekili seçilen İsmail Ok (Balıkesir), Tamer Akkal (Manisa) ve Tuba Vural Çokal'ı (Antalya) transfer etti. İktidar partisinin en son transferi de CHP'den milletvekili seçilen Mehmet Ali Çelebi oldu.

Turan Çömez

ADRES İYİ PARTİ

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; AKP'den muhalefete geçişlerde öncelik adres İYİ Parti oluyor. AKP Balıkesir eski Milletvekili, Erdoğan'ın özel kalem müdürü Turhan Çömez geçen hafta İYİ Parti saflarına katıldı. Yine iki dönem MHP'den belediye başkanlığı yapan ve AKP'den 22. Dönem Erzincan Milletvekili olan Talip Kaban'ın da parti rozetini Meral Akşener taktı.

Talip Kaban

Tarım ve Orman eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba da çarşamba günü İYİ Parti rozetini takacak. Böylece 20 yıllık AKP iktidarında ilk kez bir isim hem partisinden hem de vekillikten istifa ederek muhalefet sıralarına geçmiş olacak.

Fehmi Öztunç

3 İSİM CHP'YE KATILDI

AKP'de milletvekilliği yapan 3 isim ise CHP'ye katıldı. İlk katılan isim Hakkari eski Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı olan Rüstem Zeydan oldu. Daha sonra Ağrı eski Milletvekili Naci Aslan ve Hakkari eski Milletvekili Fehmi Öztunç da CHP rozeti takan isimler arasına katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler