AKP ve MHP kulislerinde konuşuluyordu: Cumhuriyet'in 100'üncü yılında genel af iddiası

AKP ve MHP kulislerinde konuşuluyordu: Cumhuriyet'in 100'üncü yılında genel af iddiası

Eski Kalkınma Bakanı ve eski HDP milletvekili Müslüm Doğan, 29 Ekim’de genel af ilan edileceğini öne sürdü.

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Kalkınma Bakanlığı görevini üstlenen eski HDP milletvekili Müslüm Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ilginç bir iddiada bulundu.

Doğan, paylaşımında, "29 Ekim’de 2023’te yürürlüğe girecek bir kanunla genel af ilan edilecek" ifadelerini kullandı.

İşte Doğan'ın o paylaşımı:

Müslüm Doğan'ın paylaşımının altına binlerce mahkum yakınından destek gelirken, Covid-19 izinleri nedeniyle af konusunda gelecek haftalarda yetkili isimlerin açıklama yapması bekleniyor.

120 BİN MAHKUMUN BİR DEFAYA MAHSUS AFFEDİLMESİ BEKLENİYOR

Son olarak Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin; yaptığı habere göre, sayıları 120 bini bulan ve koronavirüs pandemisi nedeniyle cezaevinden çıkarılan mahkumların, yapılacak ceza infaz düzenlemesiyle affedilmesi bekleniyor.

Mahkumların yıllardır sosyal hayata adapte olduğu, yeni bir iş, aile ve yaşantı kurduğu göz önüne alındığından, yeniden cezaevine gönderilmelerinin yaratabileceği mağduriyetleri hesaba katan iktidarın, gelecek haftalarda Meclis'te gündeme alacağı torba yasa ile af konusunda kesin bir çözüm bulmayı hedeflediği iddia edildi.

MEHMET ALİ KULAT DA AYNI İDDİAYI İMA ETMİŞTİ

Öte yandan kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat da geçen günlerde aynı iddiayı ima eden bir paylaşımda bulunmuştu.

Kulat, "Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde ülkemiz kardeşliğine ciddi katkısı olacak bir büyük müjde... Toplumsal barış için... 29 Ekim 2023..." demişti.

AKP VE MHP'DE KONUŞULUYORDU

'Genel af' iddiasıyla ilgili olarak hükümet kanadından henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak konunun geçen yıl AKP kulislerinde konuşulduğu dile getirilmişti. Buna göre, AKP kurmaylarının bir kısmının seçim öncesi böyle bir beklentinin 'siyasi yük' getireceği yorumuyla soğuk baktığını dile getirdiği konuyla ilgili bir kısım kurmayın da seçim sonrasını işaret ettiği aktarılmıştı.

Öte yandan MHP kulislerinde de "Cumhuriyet'in 100. Yıl Dönümü dolayısıyla sembolik bir adım atılıp genel af çıkarılabilir" değerlendirmeleri yapıldığı biliniyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler