AKP'den MHP'li Başkan Esen'in Faaliyet Raporu'na 'RED oyu'

AKP'den MHP'li Başkan Esen'in Faaliyet Raporu'na 'RED oyu'

Çankırı Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında MHP'li Belediye Başkanı Hakkı Esen'in "2021 Yılı Faaliyet Raporu"na AK Partili Belediye Meclis Üyeleri 'RED' oyu verdiler. Başkan Esen'in oylamada çıkan sonuçtan üzüntülü olduğu öğrenildi.

Çankırı Belediyesi'nin 7 Nisan 2022 Perşembe günü iftar sonrası gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında gündem maddesi olarak tartışılan "2021 Yılı Faaliyet Raporu"na, AK Partili meclis üyelerinin "RED oyu" vermesi ile sonuçlandı.

Faaliyet Raporu, Meclis'te 11 oyu bulunan AKP Grubu'nun 'red oyu' vermelerine karşın MHP'nin 15 oyu ile kabul edildi.

Cumhur İttifakı'nın iki ortağından müteşekkil Çankırı Belediye Meclisi'nde ortaya çıkan sonuç, biraz 'tuhaf' gelse de siyasi kulislerde AKP Grubu'nun sergilediği tutumun arkasında Başkan İsmail Hakkı Esen'e "ince bir mesaj" (!) olduğu yönünde değerlendirmeler mevcut.

"FAALİYET RAPORU" AKP'Lİ
MECLİS ÜYELERİNE ULAŞTIRILMAMIŞ!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre kalın bir kitap halinde bastırılan Çankırı Belediyesi'nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu'nun, AKP'li belediye meclis üyelerine toplantı öncesinden ulaştırılmadığı ortaya çıktı.

faaliyet-raporu-oylamasi-resim-04.jpg

Yaşanan bu durum akla şu soruyu da getirdi:

- Faaliyet Raporu önlerine gelmeyen AKP'li Belediye Meclis Üyeleri toplantı öncesi aldıkları 'red oyu verme' kararını nasıl ve hangi gerekçelere dayanarak aldılar?

OYLAMADAN 4 GÜN SONRA AKP İL BAŞKANI'NIN 
BASIN AÇIKLAMASINA NE DEMELİ?

AKP Belediye Meclis Grubu'nun 7 Nisan'da gerçekleştirilen oylamada MHP'li Belediye Başkanı'nın 2021 Yılı Faaliyet Raporu'na 'red oyu' vermesinden sadece 4 gün sonra, AKP Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik; "Bizler de meydan projesinde Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Esen’in destekçisi olduğumuzu belirtiyor, meydan projesinin en kısa zamanda tamamlanması hususunda konunun yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” deme lüksünde bulunabildi!

AKP İl Başkanı Çelik'in yaptığı bu açıklamaya da "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" demekten kendimizi alamıyoruz.

BİR ELEŞTİRİ DE BELEDİYE BAŞKANI ESEN'E

Yerel yönetimlerde 'Faaliyet Raporları' yılda bir kez gündeme gelir ve meclisteki parti gruplarının sözcüleri 'geçmiş yılın değerlendirmelerini' Meclis kürsüsünden olumlu-olumsuz şekilde yaparlar.

Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen böylesi önemli bir toplantıyı 'Ramazan ayı'nın arkasına sığınarak 'iftar yemeği'ni de bahane ederek Meclis toplantı salonunu bir restorantın 'özel odası'na hapsetmemeliydi!

Meclis salonunda 'iftar öncesi' 3 ya da 4 saat'lik bir süre içerisinde faaliyet raporunu tartışmaya açabilir ve çok daha sağlıklı ve geniş bir zamanda hem yaptığı hizmetleri anlatma şansı bulur hem de muhalefet grubunun eleştirilerini dinleyebilirdi!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler