AKP'li Belediye Başkanları'nın 'Filiz ziyareti' kulislere bomba gibi düştü

AKP'li Belediye Başkanları'nın 'Filiz ziyareti' kulislere bomba gibi düştü

Ankara'da AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu'nu ziyaret eden Çankırı'nın AKP'li ilçe ve belde belediye başkanları, sonrasında TBMM 24, 25 ve 26'ncı dönem milletvekili iş insanı Hüseyin Filiz'i ziyaretleri siyasi kulislere 'bomba' gibi düştü.

TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu'nu ziyaret eden başta İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık olmak üzere, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı ile Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay ile birlikte bazı belde belediye başkanlarının, sonrasında 24, 25 ve 26'ncı dönem Çankırı milletvekili, iş insanı Hüseyin Filiz'i 22 Kasım Çarşamba akşamı işyerinde ziyaretleri, siyasi kulislere adeta 'bomba' gibi düştü.

Son 48 saatte özellikle AK Parti tabanında 'önemli bir gündem maddesi' haline gelen görüşme ile ilgili 'fotoğraf karesi' farklı değerlendirmelerin ortaya çıkmasına da neden oldu.

VEDAT BEKİ: BU KAREYİ HÜSEYİN FİLİZ ÇOK İYİ KULLANIR!

İlçe ve Belde belediye başkanlarının Hüseyin Filiz'e yaptıkları ziyaret devam ederken, Sözcü18 Haber Merkezi'ne düşen 'fotoğraf karesi' ile ilgili ilk değerlendirmeyi sıcağı sıcağına Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki yaptı. Beki, yaptığı değerlendirmede "Telefonuma düşen kareyi ilk gördüğümde 'Tanıdığım Hüseyin Filiz bu kareyi önümüzdeki süreçte çok iyi kullanır' dedim. Özellikle AK Parti'nin Çankırı Belediye Başkan adayını tespitinde bu karenin hangi düzeyde olumlu ya da ne derece olumsuz bir etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

AK PARTİ TABANI İKİ'YE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA!

Ziyaretle ilgili fotoğraf karesinin sosyal medyada paylaşılmasından sonra AK Parti tabanında yaşanan hareketlilik beklenen düzeyde olmamasına karşın o saatlerde sıcak gündem maddesi olan "AK Parti'nin Çankırı belediye başkan aday adayları" (!) ile ilgili tartışmalar birden yön değiştirdi!

Belediye başkan aday adaylığı konusunda kulislerde sıkça adı geçen ve 3 dönem Çankırı milletvekili olarak TBMM'de görev yapan iş insanı Hüseyin Filiz'in 'belediye başkan aday adaylığı' müracaatı olmamasına karşın, ilçe ve belde belediye başkanlarının kendisine yaptıkları ziyaret, başvuruda bulunmuş 5 isimle 'tatmin' (!) olmayan AK Parti tabanının önemli bir bölümü için adeta 'can simidi'ne dönüşüverdi.

AK Parti tabanında son 48 saattir belirgin olarak gözlemlenen tablo; Çankırı Belediye Başkan aday adaylığı için müracaat etmiş olan 5 isimle 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek olan 'temayül'ün çok da önemli olmayacağı, temayülden çıkacak ilk sıradaki isimle birlikte 'belediye başkan aday adaylığı' müracaatı yapmamış olan başta Hüseyin Filiz olmak üzere TBMM 27. Dönem Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun da içinde bulunduğu bazı isimlerin Genel Merkez tarafından 'AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı' tespitinde yarışacakları fikri ve de kanaati ağır basıyor!

Tam da böylesi bir viraja girilirken, ilçe ve belde belediye başkanlarının 'Hüseyin Filiz' ziyareti ile gündeme düşen fotoğraf karesi, AK Parti tabanında beraberinde 'tepki'yi de getirdi!

HÜSEYİN FİLİZ'İ YAKINDAN BİLENLER FOTOĞRAF KARESİNE ÇOK TEPKİLİ!

Siyaset sahnesinde olup da vatandaşın ya da partililerinin tamamının sevgisini-saygısını kazanan siyasetçi figürü çok nadirdir! Bu durum üç dönem AK Parti Çankırı milletvekili olarak TBMM'de bulunan iş insanı Hüseyin Filiz için de geçerlidir. Seçim bölgesinde kendisini seveni de vardır sevmeyeni de... Çankırı'daki mevcut AK Parti tabanı da bu durumu çok güzel yansıtıyor... Nitekim habere konu olan 'fotoğraf karesi' sosyal medyada yer bulduktan sonra parti tabanında 'anti-Hüseyin Filizciler' duruşlarındaki istikrarı sürdürmekte beis görmediler.

Ancak işin garip tarafı Filiz'i sevmeyenler çemberi genişleterek ziyareti gerçekleştiren 'ilçe ve belde belediye başkanları'nı ve de İl Genel Meclisi Başkanı'nı da 'sevilmeyenler grubu'na dahil etmekte hiç de geç kalmadılar!

Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayan ve parti içerisinde belirli bir düzeyde ağırlığı olan AKP'li isimler sanki 'ortaklaşa karar' vermişcesine; "Hüseyin Filiz'in parti içerisinde yarattığı 'kaos' net olarak ortadayken, bir önceki yerel seçimde ve 14 Mayıs genel seçimlerindeki duruş ve icraatleri (!) tartışılırken, kamuoyunca 'başarılı' olarak bilinen, partiyi de bugüne kadar layıkıyla temsil eden bazı isimlerin böylesi bir süreçte bu düzeyde bir kare içerisinde yeralmaları gerçekten üzüntü verici" değerlendirmesini yapmaktan da çekinmediler.

Sözcü18 olarak bugün için AK Parti tabanında habere konu olan fotoğraf karesi ile ilgili yapılan değerlendirmelerin önümüzdeki süreçte; özellikle 'Çankırı Belediye Başkan adayı'nın tespitine ve bu tespitten sonraki sürece önemli etkileri olacağını söylemek kehanet olmasa gerek!

Karenin ortaya çıkmasına vesile olan 'ziyaret' fikrini ortaya atanın kim olduğunu bilmiyoruz lakin o zat-ı muhtereme şu atasözünü hatırlatmadan da geçemeyeceğiz:

"Kaş yapayım derken göz çıkarmak" tam da böylesi bir şey!

Zamanla ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayacaksın(ız)...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
53 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler