AKP'li eski vekil İdris Şahin'den Af Yasası ve Berberoğlu hakkında görüş

AKP'li eski vekil İdris Şahin'den Af Yasası ve Berberoğlu hakkında görüş

TBMM 24. Dönem AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TBMM 24. Dönem AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, aldığı 5 yıl 10 aylık cezaya karşın Yargıtay'ın aldığı son kararla tahliye edilen gazeteci ve CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumuna ilişkin düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Şahin konuyla ilgili olarak şu paylaşımda bulundu:

"Enis Berberoğlu hakkında verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesinde oy çokluğuyla onanmıştır. Milletvekilliği süresince iinfazın durdurulması kararı, kesinleşen mahkeme hükmünün Meclis genel kurulunda okunmasına kadar devam edecektir.

Kararın genel kurulda okunmasını müteakip milletvekilliği anayasa gereği düşeceğinden infaz kaldığı yerden devam edecektir. Kısa bir hukuki bilgi paylaşmakta yarar gördüm."

cankiri-av-idris-sahin-twitter-enis-berberoglu-resim-09.jpg

ŞAHİN, TARTIŞILAN AF YASASI İLE İLGİLİ DE GÖRÜŞ ORTAYA KOYDU

TBMM 24. Dönem AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından ülke gündemine sokulan 'af yasası' ile ilgili de görüş bildirdi. Şahin'in konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

"Aynı suçu işlemiş herkesi cezalandırarak adalet tesis edilemiyorsa, aynı suçu işlemiş herkesi affederek adalet tesis etmek mümkündür. Toplumları çürüten, devletleri yıkan adaletsizliktir. Adil yargılanmayı da adil affetmeyi de gerçekleştirmek şüphesiz ülkeyi yönetenlerin görevidir."

af-yasasi-idris-sahin-cankiri-resim-09.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler