AKP'li meclis üyesi müteahhidin binaları vatandaşa mezar oldu

AKP'li meclis üyesi müteahhidin binaları vatandaşa mezar oldu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çöken iki binanın müteahhidinin AKP Nurdağı Belediyesi'nin meclis üyesi Yunus Kaya olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı, Kaya için 'Kardeşim' dedi.

GAZİANTEP'in Nurdağı ilçesinde bulunan Yunus Kaya Apartmanı, CCK Apartmanı ve Yaşam Konutları Kahramanmaraş depreminde yıkılan binalar arasında yer alıyor. Söz konusu yapılarda onlarca insan öldü ya da halen enkaz altında.

Her üç yapı da Gaziantep'te inşaat, akaryakıt, eğitim ve ulaştırma alanlarında faaliyet gösteren CCK Grup tarafından çok yakın tarihlerde inşa edilmişti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Nurdağı Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi olan Yunus Kaya, belediyenin imar komisyonunda görevliydi.

''TEMELDE SU VAR, DEPREM TESTİ YAPTIRIN' DEDİM'

Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre depremde oğlunu Yaşam konutlarında kaybeden Ünal Yıldırım, "Benim oğlum bankada çalışıyordu. Yunus Kaya oğluma ‘Sana ev satayım’ demiş. Ben de oğluma ‘Ondan ev alma. Onun evleri düzgün değil’ dedim. 260 bine sattı bize bu evi. 2020’de aldık. Sonrasında da 140 bin lira verdim. Bir buçuk yılda bitireceğini söylemişti. Daha 1 ay önce taşındılar. Benim oğlum gireli 25 gün oldu. Ben götürüp katil binaya ellerimle koydum. Oğluma da bu binaya gelen herkese de söylüyordum. ‘Temelde su var. Önce şikâyet edin, deprem testi yaptırın’ dedim. Bu binanın altı su kaynıyordu. Evin altından deniz gibi su çıkıyordu. Asansörler çalışmıyor. Evler yarılıyor. Kimse dinlemedi. İçim sızladı. Baktım olmuyor. Oğlumu da kardeşimi de koydum bu binaya. Bir de yeğenim girdi bu evlere. Hepsi öldü. Bina yerle bir" dedi.

Yıldırım, evin inşaatında uygun demirin kullanılmadığını da belirterek özetle şunları söyledi:

"18’lik inşaat demiri atılacağına adam 8’lik inşaat demiri atmış. Bu arkadaşımız bir de belediyede. Kendi akrabaları da öldü. Kendi çevresinden 40 kişi öldü. Demir yok abla, demir yok binada. Yüzlerce kişi öldü binalarında. Altı su kaynıyor. Kolonlar un gibi. Ayna takılacak duvarı deliyoruz. Çivi öteki taraftan çıkıyor. ‘Oğlum yapma girme’ dedim. Benim binada sıkıntı yok. Alt katımda oturuyordu. 25 gün önce taşındı. Adalet var mı bu ülkede? Bir de oy verdik. Vermez olaydık. Elimiz kırılaydı. Bu adama belediyede görev verdiler."

'YUNUS KAYA BENİM KARDEŞİM'

Nurdağı Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Başıbüyük konuyla ilgili, "Dağıtım koordinasyon merkezini yönetiyorum şu an. Başkan beyin dışında yanıt verme yetkimiz yok. Teşekkür ediyorum" dedi. Başıbüyük, Yunus Kaya için ise "Yunus Kaya benim arkadaşım, kardeşim. Onun dışında söyleyeceğim bir şey yok hanımefendi. Kendisi belediye meclis üyesi zaten. Çok teşekkür ederim" yanıtı verdi.

nurhak-bld-bsk-yunus-kaya-akp-resim-02.jpg
Nurdağı Belediye Meclisi'nin AKP'li Üyesi Yunus Kaya (solda) Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak (ortada) ve Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Başıbüyük (sağda)...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler