AKP'li milletvekilinin bürokrat kardeşine ‘taciz’ gözaltısı!

AKP'li milletvekilinin bürokrat kardeşine ‘taciz’ gözaltısı!

AKP'li bir Konya milletvekilinin de kardeşi olan Konya Göç İdaresi Müdürü Ahmet B., idareye ikamet izin için başvuran bir Mısırlı göçmen kadını taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

SÖZCÜ'den Deniz Ayas'ın haberine göre; Taciz iddiasına konu olan olay Konya'nın merkez Karatay ilçesi Kuzgunkavak mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre 3 çocuğunu alarak Türkiye'ye gelen ve Konya'ya yerleşmek isteyen 40 yaşındaki 3 çocuk annesi Marwa Attla Abdelrazek Moustafa isimli Mısırlı bir kadın, ikametgâh izni başvurusunda bulunmak için Konya Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Göç idaresi Müdürü Ahmet B. ile görüşen Moustafa, İl Müdürü Ahmet B.'ye adres ve iletişim bilgilerini bırakarak kurumdan ayrıldı.

OĞLU MÜDÜRÜ EVDE GÖRDÜ ŞİKAYETÇİ OLDU
Geçtiğimiz ay içerisinde Ahmet B.'nin evine tekrar gelmesi üzerine Moustafa'nın oğlu durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Mısırlı kadının evine gelen polis, Ahmet B.’yi gözaltına aldı. Polisi karşısında gören 3 çocuk annesi Attla Abdelrazek Moustafa da Ahmet B.’den ‘cinsel taciz iddiası’ ile şikâyetçi oldu.

POLİSTEKİ İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
Polis merkezinde ifadesi alınan Ahmet B. savcılık talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘PEÇEMİ AÇMAMI’ İSTEDİ
Mısırlı kadın ise polisteki ifadesinde yaşadıklarını bir bir anlattı. Mağdur kadın “2017 yılı Eylül ayında Türkiye'ye Kasım ayında ise Konya'ya geldim. 2017'nin Aralık ayında ikametgâh izni için Konya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gittim. İşimi halledemeden çıktım. İsmini bilmediğim Yemenli bir kadın konuşmamıza şahit olmuş. Yanıma gelip benim işimi kurum yetkilisinin çözebileceğini söyledi. Bende isminin Ahmet B. olduğunu öğrendiğim Göç İdaresi yetkilisinin yanına çıktım. Durumu anlattım. Kimlikte resmin bana ait olup olmadığını teşhis etmesi gerektiğini ve yüzümdeki peçeyi açmamı istedi. Açtım. ‘Tamam, sensin sana yardımcı olacağım sen şimdi git’ dedi. Bende kurumdan ayrıldım” dedi.

“ÇOK HOŞUMA GİTTİN SENİNLE EVLENMEK İSTİYORUM”
Aynı gün kurum müdürü Ahmet B.’nin evine geldiğini iddia eden 40 yaşındaki Marwa Attla Abdelrazek Moustafa “Saat 15.30 gibi beni telefonumdan arayıp akşam evime geleceğini söyledi. Ben de bilgilerimi kontrol amaçlı olduğunu düşündüm. Saat 18.30 sıralarında evime geldi. Çocuklarım kendi odalarına geçti. Bu sırada bana  ‘Sen çok hoşuma gittin senle evlenmek istiyorum' dedi. Şaşırdım. Hiçbir şey demedim. Sonra kalkıp gitti. Ne yapacağımı bilemedim. Kimseye bir şey diyemedim. Bu olayın böylece kapanacağını düşünmüştüm” diye ifade verdi.

“TEKRAR EVİME GELDİ BENİMLE BİRLİKTE OLMAK İSTEDİ”
Yaşadığı bu olaydan sonra çok korktuğunu ve ne yapacağını bilemez duruma geldiğini belirten Mısırlı Moustafa “Konya Göç İdaresi Müdürü ertesi gün saat 11:00 sıralarında tekrar arayarak evime geleceğini söyledi. 5-6 dakika sonra kapı çaldı. Kapıyı açtığımda kendisi karşımdaydı. Eve girdi. Bir süre oturdu. Kızım mutfağa çay almaya gittiğinde bana ‘benimle birlikte olmak istediğini’ söyledi. Korktuğum için ‘Tamam ama şimdi olmaz çocuklar var’ dedim. Yarım saat daha oturup gitti” dedi.

KORKUSUNDAN ANKARA’YA KAÇMIŞ
Marwa Attla Abdelrazek Moustafa, tercüman eşliğinde polise verdiği ifadesinde yaşadıklarından son derece etkilenip korktuğunu ve iki kızını yanına alıp oğlunu Konya'da bırakarak Ankara'ya kaçtığını söyledi. Mısırlı 3 çocuk annesi Moustafa “Çok korktum. İki kızımı yanıma alıp Ankara'ya gittim. Burada bir ev tutup oğlumu ve eşyalarımı almak için tekrar Konya'ya döndüm. Cuma günü evde akşam namazı kılarken kapı çaldı. Oğlum kapıyı açmış. İçeri girdiğimde Ahmet B. oturuyordu. Oğluma para verip bakkala gönderdi. Yanıma yaklaşıp ‘Bak şimdi yalnızız seni açık görmek istiyorum. Saçlarını, tenini görmek istiyorum.' dedi. Bu sırada oğlum gelince geri çekildi. 1 saat daha oturup gitti. Durumu oğluma anlattım. Tekrar gelirse polise haber vermemiz gerektiğine karar verdik. Geçtiğimiz Cumartesi günü ben evde yalnızken Konya Göç Müdürü Ahmet B. saat 12.30 sıralarında evime geldi. Kapıyı açtım. İçeri girdi. Hemen oğluma polisi araması için mesaj attım. Yaklaşık 10-15 dakika sonra Oğlum Kerem ile polisler eve geldi. Odada oturan Ahmet B.'yi polisler alıp götürdü. Kendisinden şikâyetçi oldum” diye konuştu. Taciz iddiasının karakolluk olmasının ardından Mısırlı kadının çocuklarını da alıp yeniden Ankara'ya döndüğü öğrenildi.

MÜDÜR İDDİALAR İÇİN ‘İFTİRA’ DEDİ
Mısırlı 3 çocuk annesi Marwa Attla Abdelrazek Moustafa'ya cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan Göç İdaresi Müdürü Ahmet B. polis merkezinde alınan ifadesinin ardından savcılık talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ahmet B. polise verdiği ifadesinde suçlamaları reddederken Marwa Attla Abdelrazek Moustafa'nın ihtiyaçlarını tespit etmek için yardım amaçlı olarak evine gittiğini söylediği ve suçlamaları reddettiği öğrenildi.

VALİLİK DE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Savcılığın ardından Konya Valiliği de olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada “Konya Göç İdaresi Müdürü hakkında yapılan haberlerle ilgili; şikâyetin Adli Makamlara intikali sonucunda adli soruşturma başlatılmıştır. Valiliğimiz tarafından da İçişleri Bakanlığımızdan idari soruşturma yapmak üzere mülkiye müfettişi talep edilmiş olup konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiştir. İlgili hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler