AKP'li Yaylakent Belediye Başkanı yine kafasına göre!

Çankırı ili Orta ilçesine bağlı Yaylakent'in AKP'li belediye başkanı Kadir Dede, gerçekleştirdiği son icraatiyle vatandaşla karşı karşıya geldi. Vatandaşların imar planlarındaki itirazlara karşın verdikleri dilekçeleri kabul etmeyen Başkan yine gündemde.

Orta ilçesi Yaylakent Beldesi sakinleri bugünlerde yine hareketli günler yaşıyor. Yaylakent Belediyesi  tarafından Kayılar Mahallesi'nde gerçekleştirilen 'imar plan tadilatı' Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi'nden dönüp Yargıtay tarafından da onanmasına karşın Belediye Başkanı'nın ikinci kez yeni bir plan tadilatı ile karşı karşıya kalan vatandaşlar adeta isyanlarda.

Vatandaşın son imar planları hakkında gerçekleştirmek istedikleri 'bireysel itiraz dilekçelerini', Yaylakent Belediyesi'nin ilgili birimindeki görevliler "Sistemler arızalı" (!) gerekçesi ile kabul etmiyor. Yaşanan durum karşısında çareyi Kayılar Mahallesi Muhtarı Bekir San'ın öncülüğünde vatandaşlar Orta Kaymakamlığı'na giderek itiraz dilekçelerini vermek zorunda kaldılar.

VATANDAŞLAR ADETA İSYANLARDA

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Kayılar mahalle sakinleri; "Belediye Başkanı adeta 'Ben ne dersem o' (!) diyor. Öncesinde yaptığı imar planı değişiklik kararları itirazlarımız sonucu mahkemeden geri döndü. Şimdi ikinci kez yine imar plan değişikliği ile karşı karşıyayız. İtiraz dilekçelerimizi vermek için belediyenin ilgili birimine gittiğimizde 'Sistem arızalı' (!) mazereti ile dilekçelerimiz alınmıyor! Bizler de çareyi Orta Kaymakamlığına gelerek hem derdimizi anlattık hem de itiraz dilekçelerimizi verdik. Belediye Başkanı Kadir Dede'yi gerçekleştirdiği bu icraati ve vatandaşının sesine kulak vermediği için sizlerin aracılığıyla kınıyoruz" dediler.

whatsapp-image-2021-08-18-at-20-35-25.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler