AKP’lilerin Gülen’i öven sözlerini paylaşan, CHP’li meclis üyesinin oğlu tutuklandı

AKP’lilerin Gülen’i öven sözlerini paylaşan, CHP’li meclis üyesinin oğlu tutuklandı

Zonguldak’da ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla akıl almaz bir tutuklama olayı yaşandı.

Mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının ve isminin geçmediği alıntı paylaşım ve sözler nedeniyle CHP Zonguldak İl Genel Meclisi üyesi ve Grup Sözcüsü Fikret Zaman’ın oğlu Engin Zaman'ın tutuklanmasına karar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Genel Meclisi üyesi ve Grup Sözcüsü Fikret Zaman’ın oğlu Turizmci Engin Zaman. Facebook’taki paylaşımları nedeniyle, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla sabah saatlerinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

cagdasses.com’un haberine göre Zonguldak Adliyesi’ne getirilen Zaman, Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadenin ardından mahkemeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Engin Zaman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adliye çıkışında kelepçeli ellerini gösteren ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atan Engin Zaman, “Bu şereftir şeref, ben bununla gurur duyuyorum. Susanlara söylüyorum bu şereftir” dedi. Zaman, Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

AKP’nin önde gelen isimlerinin terör örgütü lideri Fethullah Gülen’le ilgili söylediği sözler sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler