AKPnin GENARa yaptırdığı seçim anketi

AKP'nin GENAR'a yaptırdığı seçim anketi

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, yapılan ankete göre, partilerin genel seçimleri öncesi aldıkları oy oranlarını açıkladı

GENAR'ın geçen hafta yaptığı Türkiye geneli, 2840 denekli araştırmasına göre; AKP: % 47, CHP: % 24, MHP: % 13 oranlarıyla Meclis'e girecek ilk üç parti oldu.

CHP SEÇİM SONRASI SEVİYENİN ALTINDA

CHP, bir önceki seçime göre birkaç puan oyunu artırırken, parti lideri Kılıçdaroğlu'nun göreve ilk geldiğinde yaşanan yükselme oranı düşüş gösterdi. O dönemlerde CHP'de % 26-27'lere çıkan dalga % 24- 25 seviyesine düştü. CHP'nin duruşu, gidişi önceki seçime göre yukarıda ancak, seçim sonrası elde etmiş olduğu seviyeye göre aşağıda.

MHP KAN KAYBEDİYOR

MHP'de ise bulunduğu yerden geriye gidiş var. MHP, hem seçimdeki seviyeyi, hem de seçimden sonra yükseldiği seviyeyi kaybetti.

AKP, % 47- 48'le tarihinin en yüksek oy oranında görülüyor.

ADAY LİSTELERİ SEÇMENİN TAVRINI ETKİLEYECEK Mİ

Mustafa Şen, aday listelerinin genel seçimlerde çok fazla etkisi olmayacağını, yalnızca küçük bir dalga oluşturacağını belirtti. Şen, aday faktörünün seçmen davranışlarında yerel seçimlerde 'belirleyen etki' gösterirken, genel seçimlerde ise 'etkileyen faktör' olarak etki gösterdiğini ifade etti.

SEÇMEN KARARINI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ ETKEN

Önümüzdeki seçimlerde seçmeni etkileyecek en önemli faktörün lider olduğunu ifade eden Şen, lider etkisinin ardından ideoloji, partinin gücü, yapılacak kampanyalar vb. faktörlerin geleceğini belirtti. Hiçbir adayın partiye seçim kazandıracak, kaybettirecek, ya da oy oranlarını çok fazla değiştirecek bir etkisinin bulunmadığını bildiren Şen, siyasette lider etkisinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. Listeye giremeyen adayların parti liderlerine sitemlerine de değinen Şen, " Millet vekiline değil liderine bakıyor" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler