AKP'ye muhalif vali yardımcısı Silifke'ye 'kaymakam' olarak atandı

AKP'ye muhalif vali yardımcısı Silifke'ye 'kaymakam' olarak atandı

Çankırı Vali Yardımcısı olarak görev yapan Abdullah Aslaner, Mersin/Silifke'ye 'kaymakam' olarak atandı. Aslaner'in Çankırı'daki görevi sırasında yaptığı konuşmalarda AKP iktidarını eleştirdiği biliniyordu.

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Yapılan atamalara bakıldığında Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner Mersin/Silifke Kaymakamlığına atanırken;

Ilgaz Kaymakamı Osman Uğurlu, Malatya/Yeşilyurt Kaymakamlığına,

Orta Kaymakamı Bayram Yıldız, Bayburt/Aydıntepe Kaymakamlığına,

Eldivan Kaymakamı Emre Oğuztürk, Kahramanmaraş/Andırın Kaymakamlığına,

Yapraklı Kaymakamı Yavuz Arslan, Van Vali Yardımcılığına,

Çerkeş Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Çankırı Valiliği-Hukuk Müşavirliğine

Halen kadrosu Bayramören Kaymakamı olarak görünen ancak Van/Çaldıran'da görev yapan Yusuf Durani Dinç, Ankara/Nallıhan Kaymakamlığına, atandılar.

624 MÜLKi AMİRİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapıldı.

VALİ YARDIMCISI ASLANER'İN 'TENZİL-İ RÜTBE' OLAYININ PERDE ARKASINDA KİM VAR?

Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak yaptığı araştırmada, Vali Yardımcısı Aslaner'in Mersin-Silifke ilçesine kaymakam olarak atanması işleminin ardından AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu çıktı!

Milletvekili Çivitcioğlu'nun yakın çevresine "Sağda solda partimizin aleyhinde konuşmalarının bir faturası olacak! Onun için de ben elimden gelen gayreti göstereceğim!" şeklinde söylemlerde bulunduğu iddia edildi.

Konuyla ilgili iddiaların ne kadarı gerçek bilinmez ancak görünen o ki; Kimilerine göre Çankırı'daki görev süresinin getirdiği deneyim ile 'gölge vali' kimilerine göre (!) 'AKP muhalifi' Abdullah Aslaner'in Çankırı macerası burada tamamlandı. 

Sözcü18 olarak bugüne kadar karşılıklı görüşme fırsatı bulamadığımız ancak görünen o ki "Ne kiliseye ne de camiye" yaranamayan  Aslaner'e yeni görev yeri Mersin - Silifke Kaymakamlığı'nda başarılar dilemekten başka söz kalmıyor!

SİLİFKE'NİN VERİLERİ ÇANKIRI'DAN ÇOK MU ÇOK İYİ!

mersin-silifke-resim-08.jpg

Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner'in 'kaymakam' olarak atandığı Mersin'in Silifke ilçesinin nüfusu (köyleriyle birlikte) yaklaşık 120 bin civarında. Yani neredeyse Çankırı nüfusuna eşdeğer. Akdeniz'in sayılı önemli ilçelerinden bir tanesi olan Silifke; Yüzde 89’u dağlık, yüzde 11’i ovalık olmak üzere 2 bin 943 kilometrekarelik yüzölçümü ile il (Mersin) yüzölçümünün yüzde18’ini kapsamaktadır. Bilindiği gibi Çankırı'nın yüzölçümü bin 347 kilometrekare! Silifke coğrafi olarak Çankırı'nın iki katından da fazla!

Kıyı kesiminde tipik Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazlar sıcak ve kurak; kışlar ılık ve yağışlıdır. Sahilden iç kesimlere doğru yükseldikçe iklim değişmekte, yazlar serin; kışlar ise soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.

Ayrıca, dünyanın en önemli kuş göçü yolu üzerinde bulunan Göksu Deltası, Akdeniz’in doğal özelliklerini koruyabilmiş en önemli sulak alanlarından biri olarak, 450 tür olan Türkiye’nin kuşlarından 334 türüne, yine Türkiye’nin 140 ulusal ve uluslararası öneme sahip kuş türünün 106 türüne; dünya çapında yok olma tehlikesi altında bulunan 24 kuş türünün 12 türüne yaşama, üreme, beslenme ve konaklama imkanı sağlayarak barındırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler