Akşam yazarından Çankırı insanına övgü

Akşam yazarından Çankırı insanına övgü

Usta ve deneyimli TV eleştirmeni Burhan Ayeri, Ilgaz'da yaşanan son olayları bugünkü köşesine taşıdı.

Akşam gazetesinin ve Türk basınının usta eleştirmeni Burhan Ayeri, 30 Mayıs 2011 tarihli "Ilgaz'daki çimentomuz" başlıklı köşe yazısında bölge insanına övgüler yağdırdı. Yazar Ayeri "Çoğu açlık sınırının altındaki Kastamonu ve Çankırı köylüleri, tenceresinde mısır koçanı kaynatır, devletine hamdeder" dedi.

İşte Burhan Ayeri'nin bugünkü yazısında yer alan Çankırı - Ilgaz ve Kastamonu bölge insanına atfedilen özellikler:

"Tüm illerimizin insanı değerlidir. Bazılarını ise diğerlerinden iki parmak önde görürüz. Bunu ekonomik anlamda yapmıyoruz. Yolu Ilgaz'ın dağ köylerinden geçenler, burada konaklama imkanı bulanlar, 'Biçtiğimiz anlamı' iyi anlarlar. Çoğu açlık sınırının altındaki Kastamonu ve Çankırı köylüleri, tenceresinde mısır koçanı kaynatır. 'Devlet'ine hamdeder'. Kurutulmuş patlıcan-domatesten yemek yapar 'Allah bu millete zeval vermesin' der. Yakıtı çalı-çırpıdır. 'Şükreder'. Kazara Tanrı misafiri gelse, üç kaynatımlık tarhanasını ikram eder. Böyle de eli açıktır. Bonkördür. Birtakım ülke düşmanı gibi, ülkesinin bayrağını ateşe vermez. Ilgaz Dağı'ndaki son operasyon aklımıza bunları düşürdü. Kaderin çizdiğine değil, bölücünün suikast planladığı yere iyi bakın. Tıpkı, bazı 'Çivisi sökülmez illerimizde yaptıkları saldırılar' gibi. Bir elinde Rus yapımı Kalaşnikof, öbüründe ABD imalatı M-16 tüfekleriyle ölü ele geçen teröriste ne demeli? Kastamonu Valisi 'Keşke sağ ele geçirilseydi' diyor. Bu da, yıkılmaya çalışılan 'Devlet'in şefkatli temsilcisi'.
...
Bakalım, kimlik tespitinden sonra cenaze nereye gönderilecek? Demirtaş'lar, Zana'lar ve ötekiler yine taziye çadırlarına doluşacak mı? Bölge insanını tahrik edip, sokağa dökmeye devam edecekler mi? Bu kez 'Durup, dururken sınırın öbür tarafına geçip, katlettiler' şeklindeki malzemeleri yok; 'Kuzey Irak nerede, Ilgaz Dağları neresi?'. 'Medyanın Federasyoncuları'nı da merak etmiyor değiliz. Ne yazacaklar? Yine ekranlara çıkıp 'Katil Devlet' söylevlerini devam mı ettirecekler? Boşverin siz bu alçakları. Çankırı'nın, Kastamonu'nun dağ köylüsü 'Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet'i yaşatmaya yeter. Artar bile. Onlarla 'Ezan susmaz, Bayrak inmez'."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler